07.02.2019

U HGK-ŽK Pula održano predavanje o natječaju Konkurentnost turističkog gospodarstva

Danas je u HGK- Županijskoj komori Pula za članice Strukovne grupe ronilačkog turizma održano predavanje o mogućnostima financiranja turističkog sektora s naglaskom na javni poziv Konkurentnost turističkog gospodarstva. Riječ je o natječaju za koji su prijave otvorene od 28. siječnja do 1. ožujka, a raspisalo ga je Ministarstvo turizma.

Za dobivanje bespovratnih sredstava za ronilačke centre prihvatljiva je mjera B natječaja koja je usmjerena na razvoj posebnih oblika turizma. Pritom su obuhvaćene aktivnosti koje se tiču ulaganja u infrastrukturu, uređenja i opremanja, a moguće je sufinanciranje do 60 posto prihvatljivih troškova. Vrijednost potpore kreće se od minimalno 20 tisuća do maksimalno 200 tisuća kuna.

Natječaj Konkurentnost turističkog gospodarstva ukupno obuhvaća četiri mjere, među kojima su mjera A koja se odnosi  na povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata; mjera C koja se odnosi na dostupnost i prepoznatljivost dok je mjerom D obuhvaćena prepoznatljvost. Ovisno o mjeri, vrijednost minimalnih i maksimalnih potpora kreće se u rasponu od 20 tisuća do 400 tisuća kuna.

Predavanje su održale predstavnice Strukovne grupe poslovnih savjetnika ŽK Pula Kristina Rabar i Nada Katić iz tvrtke Optimus consulting d.o.o.  iz Pule.