21.03.2019

Art Panoptikum IX

Ciklus javnih predavanja o novostima iz svijeta vizualnih umjetnosti Art Panoptikum nastavlja se u pulskoj Gradskoj radionici ove subote 23. ožujka 2019. u 19:30 sati.

Predavanje započinje prikazom 12. Bijenala u Šangaju pod nazivom ‘Proregress’ koji je zatvoren 10. ožujka. Nakon toga bit će riječ o izložbi kineskih umjetnika mlađe generacije pod nazivom ‘Chinternet Ugly’ u Manchester’s Centre for Chinese Contemporary Art iza čega slijedi pregled 14. Bijenala u Sharjahu koji se pod nazivom ‘Leaving the Echo Chamber’ održava u Ujedinjenim Arapskim Emiratima od 7. ožujka do 10. lipnja. U nastavku dolazi predstavljanje izložbe ‘We the people’ u The New Museum u New Yorku jednog od najutjecajnijih američkih kipara Nari Warda, a potom slijedi pregled retrospektivne izložbe u Musée d’art contemporain de Bordeaux poznate japanske umjetnice Takako Saito povezane s Fluxus pokretom. Sljedeća tema donosi prikaz radova 9. Bijenala u Quebecu koje se pod nazivom ‘Small Between the Stars, Large Against the Sky’ održava od 16. veljače do 22. travnja u Kanadi. Također će se spomenuti radovi nekih od galerija koje su izlagale na velikom umjetničkom sajmu ‘The Armory Show’ u New Yorku koji se održao od 7. do 10. ožujka. Pri kraju predstavit će se radovi Richarda Haasa američkog slikara poznatog po brojnim arhitektonskim muralima, a predavanje će završiti predstavljanjem programa umjetničkih rezidencija u centru ‘Recology’ u San Franciscu.  Program uređuje i vodi Boris Bogunović.

Art Panoptikum osmišljen je kao informativna i edukativna aktivnost koja pruža priliku zainteresiranoj javnosti da se upozna s temama iz vizualnih umjetnosti kroz ciklus javnih predavanja u kojima se pružaju aktualne informacije na jednostavan i razumljiv način. Sve je popraćeno tekstualnim objašnjenjima, a vizualno obogaćeno mnoštvom fotografija i video isječaka prikupljenim iz muzejskih i galerijskih internetskih stranica kao i medijskih materijala te različitih izdanja koja profesionalno prate teme iz suvremene umjetnosti.

Ulaz na programske aktivnosti Gradske radionice je besplatan.