18.04.2019

Održan 3. turnir Special Power League – nogometne lige za djecu s teškoćama u razvoju na stadionu Aldo Drosina

Danas se na stadionu Aldo Drosina održao 3. turnir Special Power League – nogometne lige za djecu s teškoćama u razvoju.

Na terenu prepunom djece u podne se održala podjela pehara čemu je prisustvovao pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Gradonačelnik Miletić je pohvalio organizatore za ovakav hvalevrijedan projekt, te rekao kako Grad Pula uvijek podržava sportske aktivnosti, a posebice sportske aktivnosti djece.

Svečanosti podjele pehara pridružio se i istarski župan Valter Flego. Na  terenu bile su momčadi NK Osijeka, NK Istre, NK Slaven Belupa i mnoge druge domaće, kao i TSV Munich i Respekt Sarajevo od međunarodnih.

Projekt Hrvatske nogometne lige za djecu s poteškoćama u razvoju pokrenula je udruga Akademija zdravog življenja, a uz hrvatskog prvaka uključili su se Hrvatski nogometni savez, Zaklada Mateo Kovačić, SILab udruga za djecu s teškoćama u razvoju i Hrvatski paraolimpijski odbor, centri za odgoj i obrazovanje iz Hrvatske, kao i četiri hrvatska nogometna kluba NK Osijek, NK Istra 1961, NK Slaven Belupo i HNK Rijeka.

Projekt je namijenjen djeci s teškoćama u razvoju, a osmišljen je temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju u dobi od 9 do 17 godina nisu u dovoljnoj mjeri uključena u trenutno dostupne programe rekreativnih sportskih aktivnosti.

Projekt Special Power League ima cjelogodišnji karakter, a provodi se u raznim gradovima Hrvatske  pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, a prepoznat je od strane HNS-a, HRS-a, Zaklade Mateo Kovačić, Udruge SILab, Hrvatskog paraolimpijskog saveza, Centara za odgoj i obrazovanje Pula, Zagreb, Osijek, Pula te vodećih nogometnih i rukometnih klubova iz Hrvatske.