23.05.2019

Od debakla do spektakla“ – Big Band Pula

U četvrtak 23. svibnja s početkom u 21 sat u Zajednici Talijana Pula – Circolu, a u sklopu svoje koncertne sezone, Big Band Pula održat će svoj osmi koncert. Organizatori koncerata su Zajednica Talijana Pula – Comunità degli Italiani di Pola i Puhački orkestar grada Pule, pokrovitelji Grad Pula i Zajednica Talijana Pula, a ulaz je slobodan.

 

Voditelj orkestra Branko Sterpin program najavljuje riječima:

Upravo suprotno trendovima današnjice – koji streme prikrivanju mana, prikazivanju sebe u boljem izdanju od realnog, isticanju vlastitih uspjeha, prešućivanju neuspjeha i slično – ovaj je koncert pulskog big banda iskreno suočavanje sa surovom realnošću.

Greške, nesporazumi, nedostaci, propusti, tehnički problemi, problemi sa intonacijom, prezahtjevni aranžmani, individualni nedostaci pojedinaca, nepoštivanje dinamike, različite vizije tempa i predodžbe pulsa – sve su redom sastavni elementi zajedničkog muziciranja sa kojima se suočavaju amaterski bendovi poput našega. Tokom ovogodišnje koncertne sezone izvedene su brojne skladbe od kojih neke i ne posve uspješno.

Kroz ovaj ćemo se koncert prisjetiti tih debakala, pokušati približiti publici kakvi su propusti ili nedostaci vodili ka debaklu te „neuspjele“ skladbe pokušati izvesti na „spektakularniji“ način. Dođite na koncert „Od debakla do spektakla“, koncert Big Banda Pula, benda koji možda, ipak, nije savršen.

 

 

Big Band Pula, kao sekcija udruge Puhački orkestar grada Pule, djeluje od 1996. godine. Dosad se predstavio brojnoj publici, kako na trgovima tako i u koncertnim dvoranama. Uz orkestar su nastupali brojni renomirani hrvatski i inozemni vokalni i instrumentalni solisti.

 

Udruga Puhački orkestar grada Pule poziva nove članove – puhače i udaraljkaše, bez obzira na godine – da im se pridruže.

U sklopu udruge djeluje više ansambala: Puhački orkestar, Big Band Pula, Evergrin kvartet E4, Klapa Teranke te manji instrumentalni sastavi.