24.09.2019

interaktivna radionica zakOČI – Take a brake! – o sigurnosti djece u prometu

U četvrtak, 24. rujna u 13 sati, u palači Soardo Bembo, 2. kat, ul. Castel 1. održati će se interaktivna radionica o sigurnosti djece pješaka i prometnim intervencijama u Balama. Predviđeno trajanje je oko 2,5 sata.

Ova radionica se organizira u okviru projekta zakOČI – Take a brake! koji će se provoditi do studenoga 2020. godine u Općini Bale, te Gradu Zaprešiću i Gradu Koprivnici.

Djeca su najugroženija skupina u prometu, i kao pješaci i kao putnici u vozilima. Projekt Take a brake! (zakOČI) ima za cilj, okupiti sve sudionike u prometu, donositelje odluka, stručnjake, studente, policiju, roditelje, odgojitelje i širu zajednicu kako bi zajedno promišljali i razvijali sigurna prometna rješenja.

Cilj ove radionice je razmotriti kritične situacije za djecu u baljanskom prometu kako bi se do kraja projekta razvio model intervencije u prometu kojim bi se povećala sigurnost djece. Profesori i studenti sa Sveučilišta Sjever će učeći iz švicarskih iskustava i njihovih najboljih praksi osmisliti rješenja za signalizaciju ili usporavanje prometa, a trošak prometnog rješenja bit će pokriven sredstvima iz projekta.