21.10.2019

Tajkunova kći i Dragana Radusinović u Puli

U petak 25. listopada (18 sati) u Središnjoj knjižnici Gradske knjižnice i čitaonice Pula (Kandlerova 39)  održat će se promocija romana Tajkunova kći, autorice Dragane Radusinović Tafra. Uz autoricu roman će predstaviti komunikolog i novinar Vlado Mandić, te urednica Sandra Pocrnić Mlakar.

Tajkunova kći je roman u ljubavi u vrtlogu ortačkog kapitalizma u kojem autorica priča priču Jeleni, lijepoj i obrazovanoj kćeri najbogatijeg tajkuna u zemlji, te njezinom ljubavnom ali i poslovnom brodolomu kroz propast koncerna njezina oca koji bezuspješno pokušava spasiti.

 

Svoj prvi roman Dragana R. Tafra napisala je takvom vještinom kao da joj je peti. Veliko je spisateljsko umijeće prikazati složene financijske puteve na jednostavan način, tako da ih čitatelj s lakoćom može pratiti.

Helena Puljiz, kolumnistica portala net.hr i urednica knjiga

 

Autorica Dragana R. Tafra napisala je višestruko slojevit roman, a podtekst ovisi o mentalnom sklopu čitatelja, kao i o tome koliko prati društveno-politička zbivanja – je li to politički roman, ljubavni, kriminalistički roman o gospodarskom kriminalu, roman o tranziciji, roman o kapitalizmu ili uvid u svijet kapitala i moći ili naprosto roman o odrastanju koje se može dogoditi, neovisno o dobi pojedinca, društva ili naroda.

Hana Konsa, autorica i novinarka

 

 

Tu su nekakvi Glembajevi iz 21. Stoljeća čiji je jedini problem to što su potpuno realni i što zapravo odlučuju o našim sudbinama, mirovinama, blagdanima, prioritetima, plaćama, životima. A potpuno su nekompetentni i narasli na valu “domoljubne” privatizacije koja je uništila hrvatsko društvo stostruko više od “nametnutog” rata, a iza nje je ostao i popriličan broj ljudskih žrtava o kojima se u društvu, nažalost, ne govori.

Denis Derk, kolumnist Večernjeg lista

 

Da, “Tajkunova kći” jest ljubavni roman, a netko će sigurno već zbog toga odmahnuti rukom aludirajući na banalnost žanra. No, pogriješit će, jer to je roman koji profilira ove meridijane i paralele na kojima živimo kroz puno različitih, a isprepletenih slojeva. (…) “Tajkunova kći” je roman koji će čitatelja razljutiti jer je u njemu toliko puno tako nam dobro poznatog kolektivnog iskustva od kojeg imamo grč u želucu, ali i utješiti, jer čuva nadu u ljudskost, dobrotu i ljubav.

Mladenka Šarić, urednica i novinarka

 

Knjiga je to koja se ne pušta iz ruke dok se ne pročita. A u njoj će se lako prepoznati mnogi iz hrvatske zbilje. Uz nužno zalaganje izdavača, knjizi iskreno želim put do bestselera. A volio bih priču vidjeti i na filmu.

Vlado Mandić, novinar i komunikolog