22.10.2019

Prikupljanje glomaznog (krupnog) otpada putem Rolo kontejnera u mjesnim odborima, Busoler i Monte Zaro

Zbog povećane potrebe za zbrinjavanjem glomaznog otpada, koja je posebno izražena upravo u ovom jesenskom periodu, provest će se dodatna aktivnost u programu odvoza i zbrinjavanja glomaznog otpada na području Pule.

 

Ovim putem obavještavamo sve naše korisnike- fizičke osobe da ćemo  do 21.11.2019. godine vršiti odvoz glomaznog otpada u Gradu Puli putem specijaliziranih spremnika – rolo kontejnera po pojedinim mjesnim odborima prema rasporedu.

Molimo naše korisnike na području mjesnih  odbora Busoler i Monte Zaro koji imaju potrebu za odlaganjem glomaznog otpada, da pronađu najbližu lokaciju i dan odvoza u priloženom rasporedu odvoza te donesu svoj glomazni otpad u vremenu od 12 do 18,00 h. Pored rolo kontejnera biti će djelatnik Pula Herculanea koji će voditi evidenciju i kontrolu otpada koji se želi odložiti.

 

Molimo građane da sa sobom donesu osobnu iskaznicu ili zadnji isječak računa Pula-Herculane-e zbog evidencije. Prilikom odlaganja otpada molimo da poštujete navedene termine za odlaganje budući je odlaganje izvan spremnika i izvan predviđenog vremena odlaganja kažnjivo. Dozvoljena količina odlaganja otpada je 2m3. Nakon završetka radnog vremena rolo kontejner vratit će se oporabitelju te će idući dan biti postavljen na novu predviđenu lokaciju. Molimo korisnike da poštuju raspored prikupljanja otpada kako bi njihov glomazni otpad bio pravilno zbrinut.

Otpad koji ne spada u glomazni otpad poput šute, građevinskog otpada, elektronskog otpada, miješanog komunalnog otpada, tekstil i drugo neće biti preuzet. Vrste otpada koje se smiju odložiti navodimo u zasebnom Naputku.

 

U nastavku navodimo tjedni raspored rolo kontejnera po mjesnim odborima Busoler i Monte Zaro. Sljedeći tjedan objaviti ćemo novi tjedni raspored za preostale mjesne odbore.

 

MJESNI ODBORLOKACIJA POSTAVLJANJA ROLO KONTEJNERADATUM ODLAGANJAVRIJEME ODLAGANJA
BUSOLERŠIŠANSKA CESTA- KOD ŠUMICE NA POČETKU BUSOLERA28.10.2019.12-18,00 h
ŠIKIĆI- KOD STARE ŠKOLE29.10.2019.12-18,00 h
MONTE ZARORASKRIŽJE VITEZIĆEVE I KOVAČIĆEVE30.10.2019.12-18,00 h

 

 

 

 

 

U dosadašnjem godišnjem programu građanima je na raspolaganju BESPLATAN odvoz do 3m3 glomaznog otpada prema unaprijed dogovorenim terminima uz pravovremenu najavu te BESPLATNO odlaganje glomaznog otpada na reciklažnom dvorištu tijekom cijele godine. Dodatno zbrinjavanje glomaznog otpada  provodi se kako bi građanima omogućili što bližu točku odlaganja unutar svakog mjesnog odbora.

 

Glomazni otpad prikuplja se i predaje oporabitelju gdje se dodatno selektira, drobi i iz njega izvlače korisne sirovine. Zbog toga, prikupljena sirovina mora biti čista kako bi je oporabitelj preuzeo.