31.10.2019

NAJAVA PROGRAMA INK

INK ulazi u mjesec studeni s novim atraktivnim programom:

u subotu, 2. studenog u 20 sati

 

KONCERT

DAMIR KUKURUZOVIĆ DJANGO GROUP

 

Damir Kukuruzović, jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja, najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe belgijskog gitariste romskog podrijetla, Jeana Baptiste „Django Reinhardt“. Utemeljitelj je sastav „Damir Kukuruzović Django Group“ neizostavnog  na  svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu. Surađuje s najvećim glazbenim virtuozima današnjice: Stochelom Rosenbergom, Paulus Schaferom, Robinom Nolanom, Angelom  Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Yorgui Loefflerom, Joschom Stephanom, Adrianom Burnsom i mnogim drugim.  Organizator je mnogobrojnih  jazz festivala. Vlasnik je Siscia jazz cluba u kojem je ugostio mnoge svjetske jazz glazbenike. Godine 2011. dodijeljena  mu je nagrada za najistaknutijeg akustičnog jazz gitaristu Hrvatske, a 2013.godine dobiva priznanje za iznimno gitarističko umijeće i promociju hrvatske jazz glazbe u svijetu.

trajanje: 60 minuta

 

***

u utorak 5. studenog  u 20 sati 

REPRIZA KOREODRAME

MEDUZA: Duhovi Sylvije Plath

KOREOGRAF I REDATELJ: Miloš Sofrenović
IZVOĐAČI: Andrea Gotovina, Luka Mihovilović, Sendi Bakotić, Maja Ožegović, Nika Ivančić

Koreodramsko djelo “MEDUZA: Duhovi Sylvije Plath” podjednako je nadahnuto kako poezijom, tako i životom snažnoga ženskog glasa svjetskoga pjesništva – američkom pjesnikinjom Sylvijom Plath. Neraskidivo uzročno-posljedični entiteti svakodnevnice (biografski dijelovi iz života pjesnikinje) i umjetničke prakse (njezine pjesme) postavljeni su u kreativni dijalog s pet izvođača u procesu geneze ovoga scenskog djela.

Ovim koreografskim projektom Miloš Sofrenović, u suradnji sa svojim autorskim timom, pokušava fizičko neverbalnim tumačenjem odabranih stihova ove tragične pjesničke heroine “tišinom pokreta” ne izgubiti snagu artikulacije njezinih riječi. Sylvia Plath u procesu samospoznaje obojene revolucionarnim senzibilitetom ne pronalazi na kraju svoj osobni unutarnji mir i harmoniju u poslijeratnom društvu sredinom 20. stoljeća, ali njezin “nemir”, kojim je prožeto čitavo njezino stvaralaštvo, fascinantno oslikava kompleksnu percepciju društva u kojemu se nalazi jedna snažna žena boreći se za svoje zasluženo mjesto pod suncem.

Miloš Sofrenović

trajanje:  60 minuta

***

 

u petak, 8. studenog u 20 sati

PREDSTAVA

LJUBAVNA PISMA      STALJINU

iz produkcije Kazališta Planet art, Zagreb

 

AUTOR: Juan Mayorga

REDATELJICA: Saša Broz

IGRAJU: Franjo Dijak, Anastasija Jankovska, Marko Torijanac

 

Sovjetski savez. Tridesete godine prošloga stoljeća. Piscu legendarnog romana“‘Majstor i Margarita“’ Mihailu Bulgakovu zabranjeno je izdavanje i izvođenje njegovih djela. Obraća se Staljinu o kojemu ovisi sudbina svih umjetnika u Rusiji. Jednoga dana dobiva potpuno neočekivan telefonski poziv. Na telefonu je Staljin. Osobno.

Ova povijesna fikcija inspirirana je crticom iz stvarnog života njezinih protagonista – jednog od najznačajnijih ruskih pisaca Mihaila Bulgakova i diktatora Josifa Visarionoviča Staljina.
Drama obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca kroz osobni sukob Bulgakova i Staljina te propituje cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada kao i danas.
Kompleksno uranjajući u vrijednosti i razloge dva suprotstavljena principa, ova drama donosi dinamičnu i intenzivnu studiju vječnih pitanja koja se postavljaju pred pojedinca, društvo i umjetnost.

trajanje: 80 minuta