29.11.2019

Održana konferencija o umrežavanju i inovacijama u sklopu projekta ECO-NautiNET.

Bez umrežavanja i zajedničke kooperacije nema napretka, poruka je koju su uputili gospodarstvenici, inovatori, istraživači i predstavnici institucija na konferenciji koja je održana jučer u Puli u sklopu projekt ECO-NautiNET.

Konferencija Umrežavanjem u nautičkom sektoru do veće konkurentnosti, razvoja inovacija, prijenosa znanja i tehnologija okupila je više od 100 sudionika iz Hrvatske, Albanije, Grčke, Italije i Slovenije kojima su predstavljene inovacije i nove tehnologije u nautičkom sektoru. Uz informiranje o projektu ECO-NautiNET te istoimenoj platformi koja okuplja poduzetnike i istraživače koji predstavljaju svoje proizvode i usluge, inovativna rješenja te najbolje tehnologije, sudionici su sudjelovali i na poslovnim susretima.

Predsjednik Grupacije servisera plovila HGK i dopredsjednik Udruženja male brodogradnje HGK Luciano Beg ističe kako je umrežavanje prilika poduzetnicima da razmijene znanja i iskustva, postanu konkurentniji te da se predstave na inozemnim tržištima. Mala brodogradnja u Hrvatskoj pronašla je svoju nišu u poslovanju, usmjerena je gradnju pojedinačnih brodova i sposobna je prilagoditi se zahtjevima svakog kupca. Stoga su bolja suradnja i umrežavanje i održivi razvoj siguran put na inozemno tržište.

U tome se ogledaju i benefiti projekta Eco-NautiNET čiji su aktivnosti kreirane na temelju realnih zahtjeva nautičkog sektora, usmjerene na poboljšanje konkurentnosti i inovativnosti malih i srednjih poduzeća nautičkog sektora ne samo Hrvatske već i cijele Jadransko-jonske regije.

Podsjetimo, ECO-NautiNET je projekt br. 398 koji je u sklopu INTERREG ADRION programa transnacionalne suradnje sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF) i IPA sredstava (IPA II).