10.12.2019

Pulskom Dječjem kreativnom centru za obnovu dodatnih 1,3 milijuna kuna

Zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek danas je u Medulinu prisustvovao potpisivanju ugovora o dodjeli nacionalnih sredstava u okviru Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokanoj razini, a čime će se dodijeljena sredstva od 1,3 milijuna kuna utrošiti za rekonstrukciju pulskog Dječjeg kreativnog centra.Sredstva su dodijeljena temeljem Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019., a samom potpisivanju  nazočila je i pomoćnica ministra Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Katica Mišković.  

Inače, ukupna investicija rekonstrukcije Dječjeg kreativnog centra iznosi 8,7 milijuna kuna, od čega su čak 2,7 milijuna kuna bespovratna sredstva. Od toga 1,4 milijuna kuna su sredstva  EU fonda za regionalni razvoj i današnjih 1,3 milijuna Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, a  ostatak sredstava za uređenje osigurat će Grad Pula.

Dječji kreativni centar obnavlja se kako bi pulskim mališanima bio osiguran najviši standard boravka i rada kojeg dnevno koristi 500 djece. Radovi energetske obnove uključuju izradu energetski učinkovite fasade i zamjenu dotrajale stolarije, zamjenu kompletnog krova s ugradnjom termoizolacije, zamjenu elektroinstalacije jake i slabe struje s energetski učinkovitijom rasvjetom, rekonstrukciju kompletne kotlovnice energetski učinkovitijim sustavom (na prirodni plin). Ostali radovi uređenja odnose se na zamjenu svih unutarnjih vrata i grijaćih tijela, sanaciju kompletnih zidova i stropova, obnovu pet sanitarnih čvorova s izradom sanitarnog čvora za osobe smanjene pokretljivosti, sanaciju pozornice teatra Naranča i rekonstrukciju gledališta s ugradnjom novih stolaca zamjenu svih podnih obloga, izradu poda sa sportskom podlogom u baletnom studiju, kompletnu zamjenu cijevi tople i hladne vode te uređenje okoliša i izradu novih zidova. Sanirat će se i ogradni zid, ugrađene nova ograda i ulazna vrata u dvorište, osvijetljeno kompletno dvorište LED rasvjetom, rekonstruirana rampa za osobe smanjene pokretljivosti za ulaz na I. kat, izrađena nova gromobranska instalacija i drenaža oko objekta radi sprječavanja kapilarne vlage zidova, nova hidroizolacija podova te novo betonskog stepenište koje povezuje parkiralište i glavni ulaz objekta.