19.12.2019

Predstavljanje knjige “ČA tepli dušu”

Knjiga ČA tepli dušu Nevije Glavinić bit će predstavljena u Čitaonici Kluba umirovljenika Pula u petak, 20. prosinca 2019. Program počinje u 17 sati.

ČA tepli dušu zbirka je pjesama istarske autorice Nevije Glavinić, rođene 25. siječnja 1959. godine u Puli gdje je provela djetinjstvo, završila srednju i višu ekonomsku školu. Godine 1982. udala se i od tada živi u Barbanu. Majka je dvoje već odrasle djece. Pisanjem stihova na čakavštini, ali i na književnom jeziku bavi se od ranog djetinjstva. Godine 2004. jedna je njezina pjesma uglazbljena za Grobničku skalu. Od 2011. godine sudjeluje na susretima barbanskih pjesnika te se njezini stihovi mogu naći u svih šest zbirki pjesama Beside u jatu. Od 2012. godine, kada je zbog bolesti umirovljena, još intenzivnije piše. ČA tepli dušu njezina je prva zbirka pjesama, na čakavštini, a u pripremi je i druga, na književnom jeziku.

Nevia Glavinić osoba je s invaliditetom kojoj se s prvim simptomima multiple skleroze život suštinski promijenio, no unatoč svemu, nastavila je hrabro kročiti kroz život.