03.02.2020

Započela provedba projekta „Izgradnja i opremanje Dječjeg vrtića Pomer“ vrijednog preko 7 milijuna kuna

31. siječnja 2020. godine u vijećnici Općine Medulin održao se prvi koordinacijski sastanak na kojem su uz predstavnike Općine Medulin bili prisutni predstavnici izvođača radova – MDK Građevinar d.o.o. , projektanta –  ARH.2000 d.o.o. i stručnog građevinskog nadzora – Učka-konzalting d.o.o.

Napominjemo kako je Općini Medulin za izgradnju i opremanje vrtića u Pomeru dodijeljeno 5.619.423, 60 kn bespovratnih sredstva financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok je ukupna vrijednost prijavljenog projekta 7.467.179,50 kuna. Ugovor o izgradnji je zaključen s tvrtkom MDK Građevinar d.o.o. u vrijednosti od 5,56 mil. kuna, dok je nabava za opremanje Dječjeg vrtića još u tijeku.

Projektom je predviđena izgradnja Dječjeg vrtića Pomer namijenjenog za programe ranog i predškolskog odgoja od minimalno 52 do 57 djece.

Objekt vrtića imati će ukupno površinu od 667,84 m2, odnosno 338 m2 po etaži dok pristupno dvorište iznosi 391 m2, a dvorište za igru planirano je u površini od 412 m2. U prizemlju objekta nalaziti će se kancelarije uprave, čekaonica za roditelje, sanitarije, jedna jedinica jasličke grupe (grupna soba, garderoba, sanitarije, spremište) te kuhinja. Na katu će se nalaziti jedna jedinica prijelazne te jedna jedinica vrtićke dobi kao i kancelarija za individualni rad. Izgradnjom objekta planira se i prostor za roditeljske sastanke, druženja, radionice s roditeljima te kraće programe koji unaprjeđuju odgojno – obrazovni rad u vrtiću i predstavljaju dodanu vrijednost u unaprjeđenju života svih mještana i djece.