07.04.2020

Ukinute su propusnice za područje bivše općine Pula

Temeljem potpisanog Sporazuma o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području gradova Pula, Vodnjan  i općina Ližnjan, Medulin, Svetvinčenat, Fažana, Marčana i Barban od danas 07. travnja 2020. godine od 14 sati svi mještani Općine Medulin bez propusnice mogu ići u grad Pulu, Vodnjan te općine Ližnjan, Svetvinčenat, Fažana, Marčana i Barban.

Naime, jučer, 6. travnja 2020. godine načelnik Općine Medulin Goran Buić potpisao je Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti civilne zaštite na području gradova Pula, Vodnjan  i općina Ližnjan, Medulin, Svetvinčenat, Fažana, Marčana i Barban temeljem kojega će navedene općine i gradovi zajednički koordinirati poslove i aktivnosti djelovanja sustava civilne zaštite u protuepidemijskim mjerama i aktivnostima protiv korona virusa. Ovim sporazumom navedene općine i gradovi osnovali su Koordinaciju stožera civilne zaštite, koja objedinjava postojeće Stožere civilne zaštite gradova i općina. Koordinaciju Stožera civilne zaštite sačivanju načelnici i zamjenici načelnika postojećih Stožera civilne zaštite.

 

Najvažnija stavka Sporazuma je da se sve mjere civilne zaštite odnose na građane na području djelovanja Koordinacije, uključivši i mogućnost slobodnog kretanja, unutar granica Koordinacije, bez izdavanja propusnica. Sukladno navedenome, a temeljem današnjeg odobrenja od danas 07. travnja 2020. godine od 14 sati svi mještani Općine Medulin bez propusnice mogu ići u grad Pulu, Vodnjan te općine Ližnjan, Svetvinčenat, Fažana, Marčana i Barban.

Za sve ostale gradove i općine koji nisu dio Koordinacije mještani moraju ishodovati propusnicu ukoliko im je ona iz nekog opravdanog razloga potrebna.