10.04.2020

Županijska cesta Medulin – Ližnjan puštena u promet

Danas, 10. travnja 2020. godine otvorena je i puštena u promet novouređena županijska cesta Medulin – Ližnjan. Uzimajući u obzir aktualnu situaciju s koronavirusom COVID – 19 prometnica nije službeno otvorena uz prisustvo javnosti, no obzirom na iznimno veliku investiciju i važnost prometnice načelnik Općine Medulin Goran Buić i zamjenik načelnika Damir Demarin simbolički su prerezali vrpcu i službeno pustili u promet ovu iznimno važnu prometnicu. Prometnicu je blagoslovio i velečasni Hrvoje Okadar uz pozitivne želje i sigurnost u prometu.

Načelnik Općine Medulin Goran Buić upitio je i zahvale ravnatelju Županijske uprave za ceste Istarske županije Robiju Zgrabliću i zamjenici ravnatelja Biserki Griparić na iznimnoj suradnji i realizaciji ovog zajedničkog projekta.

Naime, Županijska uprava za ceste Istarske županije uz sufinanciranje Općine Medulin pokrenula je radove izvanrednog održavanja županijske ceste ŽC 5119 dionica Medulin – odvodnja (Ližnjanska cesta) ukupne dužine 660 m. Općina Medulin i Županijska uprava za ceste zajednički su jednakim iznosom financirali cjelokupne radove u ukupnoj vrijednosti 3.200.000,00 kuna. Izvedena je obnova kolnika uz kanalizirano uređenje odvodnje oborinskih voda s prometnice, a u kolniku županijske ceste širine 5,5 m smještena je kompletna infrastruktura (kablovi opskrbe električnom energijom , EKI kablovi, vodovodna mreža, fekalna kanalizacija te kablovi za potrebe javne rasvjete).

Također, na cesti su izrađeni usporivači prometa da se, bez obzira na ograničenje brzine u naselju, dodatno uspori i smiri promet u cilju sigurnosti svih sudionika u prometu, ali i stanara obližnjih obiteljskih kuća.

Svi izvedeni radovi iznimno su važni za sve mještane Općine Medulin obzirom da se osim kanaliziranog uređenja odvodnje oborinskih voda osobita pažnja i trud uložio u unaprjeđenje sigurnosti svih sudionika u prometu i pješaka postavljanjem usporivača, uređenjem nogostupa te postavljanjem nove javne rasvjete.

Općina Medulin zahvaljuje svim mještanima i stanarima na strpljenju i razumijevanju za vrijeme trajanja radova.

Uz investitore Općinu Medulin i Županijsku upravu za ceste Istarske županije na uređenju ove prometnice sudjelovali su: Via ing d.o.o. kao projektanti, Učka-konzalting d.o.o. kao nadzor, Cesta d.o.o. kao izvođač radova i Regi elektrik d.o.o.za postavljanje javne rasvjete.