17.04.2020

Potpisan ugovor o nabavi opreme i namještaja za Dječji vrtić Pomer

U sklopu projekta izgradnje i opremanja dječjeg vrtića i jaslica Pomer zaključen je Ugovor o nabavi opreme i namještaja za dječji vrtić. Slijedom provednog postupka javne nabave zaključen je ugovor s tvrtkom Montone&CO d.o.o. iz Pule u vrijednosti 866.547,16 kn bez PDV-a odnosno 1.083.183,95 kn s uključenim PDV-om.

Isporuka i montaža opreme i namještaja se očekuje najkasnije tijekom mjeseca kolovoza, a otvorenje novoizgrađenog dječjeg vrtića početkom rujna ove godine.

Podsjetimo da je Općini Medulin za izgradnju i opremanje vrtića u Pomeru dodijeljeno 5.619.423, 60 kn bespovratnih sredstva financiranih iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, dok je ukupna vrijednost prijavljenog projekta 7.467.179,50 kuna.

Prethodno je Ugovor o izgradnji je zaključen s tvrtkom MDK Građevinar d.o.o. u vrijednosti od 5,56 mil. kuna. Projektom je predviđena izgradnja Dječjeg vrtića Pomer namijenjenog za programe ranog i predškolskog odgoja od minimalno 52 do 57 djece.

Objekt vrtića imati će ukupno površinu od 667,84 m2, odnosno 338 m2 po etaži dok pristupno dvorište iznosi 391 m2, a dvorište za igru planirano je u površini od 412 m2. U prizemlju objekta nalaziti će se kancelarije uprave, čekaonica za roditelje, sanitarije, jedna jedinica jasličke grupe (grupna soba, garderoba, sanitarije, spremište) te kuhinja. Na katu će se nalaziti dvije jedinice mješovite vrtičke dobi kao i kancelarija za individualni rad.

Izgradnjom objekta planira se i prostor za roditeljske sastanke, druženja, radionice s roditeljima te kraće programe koji unaprjeđuju odgojno – obrazovni rad u vrtiću i predstavljaju dodanu vrijednost u unaprjeđenju života svih mještana i djece.