04.05.2020

Film “Pula i njezino kazalište” povodom Dana grada Pule

Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula, u povodu Dana Grada Pule, 5. svibnja, šalje ove godine u posebnim okolnostima, iz praznog kazališta, svoje čestitke.

Ovim svečanim povodom s vama će podijeliti svoj prošlogodišnji, obljetnički uradak, dugometražni dokumentarni film s igranim elementima “Pula i njezino kazalište”,  u režiji Katarine Radetić i proizvodnji Medvid produkcije.

Film je to o dugoj povijesti kazališnog života u gradu. Zidovi našeg kazališta nijemi su svjedoci mnogih života, predstava, umjetnika,  izvedbi … Nekima je kazalište bilo dom, nekima mjesto  reativnog izražavanja, nekima početak karijera i života … Kroz intervjue i predivne kadrove zdanja Politeame Ciscutti u kojemu se nalaze ove naše, pulske, daske koje život znače, upoznajemo dio svojega grada, ali i dio sebe samih.

Rekonstruirano i potpuno obnovljeno zdanje svečano je otvoreno prije točno 31 godinu (5.svibnja 1989. godine). Uz #ostanidoma, pogledajte film 5. svibnja u 20 sati na službenim društvenim
stranicama (Facebook i Youtube) INK-a, i na službenoj Facebook stranici Regional Expressa.