17.05.2020

Međunarodni dan muzeja 2020. online u Muzeju Grada Pazina

U ponedjeljak, 18. svibnja 2020. obilježava se Međunarodni dan muzeja, ove godine u ponešto drugačijem, ali uvijek aktualnom izdanju. Iako su mnogi muzeji, pa tako i Muzej Grada Pazina, morali odustati od nekih ili smanjiti obim drugih programa zbog situacije koja nas je pogodila, odlučeno je, COVID-u usprkos, priključiti se obilježavanju Međunarodnog dana muzeja prenoseći poruku ICOM-a “Ništa ne može zaustaviti MDM2020”.

Temu ovogodišnjeg Međunarodnog dana Muzeja „Muzeji za jednakost: različitost i uključivost“ u Muzeju Grada Pazina odlučili su obilježiti virtualnim vodstvom kroz izložbu „Zvona s istarskih crkava“ te predstavljanjem projekta „Kad zazvone zvona…“ u online obliku uz popratne aktivnosti.

Sve što morate učiniti da biste sudjelovali u aktivnosti i obilježavanju MDM 2020. jest u ponedjeljak, 18. svibnja 2020. biti pri svom računalu/mobitelu/tabletu od 13,00 sati i pratiti Facebook stranicu Muzeja Grada Pazina, dijeliti, komentirati, postavljati pitanja, sudjelovati u aktivnostima koje su za vas pripremili.

U posljednjoj aktivnosti, uzmite papir i olovku u ruke, poslušajte audio zapise i nacrtajte ono što čujete.