20.05.2020

Od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine sva djeca mogu u vrtiće i niže razrede osnovne škole

Od ponedjeljka, 25. svibnja 2020. godine svoj djeci omogućen je odlazak u vrtić kao i učenicima razredne nastave u osnovnim školama. Hrvatski zavod za javno zdravstvo danas, 20. svibnja 2020. godine objavio je nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebvne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koja imaju pomoćnika u nastavi.

Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.

Omogućeno je uključivanje između 15 i 20 djece po odgojno-obrazovnoj skupini. Kod većih skupina djece razmotrit će se mogućnost organiziranja rada u odgovarajućoj prostoriji veće površine kao i mogućnost razdvajanja djece u dvije skupine.

U svim objektima važno je provoditi i poštovati opće mjere sprječavanja širenja zaraze, dovoljan fizički razmak, higijenu ruku i prostora te izbjegavati ulazak drugih osoba.

Zbog kvalitetne organizacije rada u predškolskim ustanovama uz poštivanje propisanih preporuka, molimo roditelje/staratelje da ispune upitnik objavljen na web stranicama vrtića ili se jave putem e maila ravnateljici ustanove.

Potvrde o zaposlenju i izjave roditelja u ovom trenutku nisu potrebne.