04.06.2020

Održan prijem za člana Stožera civilne zaštite Grada Pule Vjekoslava Vukšića

Zamjenici gradonačelnika Pule Robert Cvek i Elena Puh Belci te pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić danas su u Komunalnoj palači upriličili prijem za člana Stožera civilne zaštite Grada Pule Vjekoslava Vukšića.

Član Stožera civilne zaštite Grada Pule Vjekoslav Vukšić načelnik je Policijske postaje Pula i aktivno je bio uključen u borbu protiv pandemije koronavirusa COVID-19.

“Pula i Istra među prvima u Hrvatskoj shvatili su ozbiljnost situacije s koronavirusom i počeli s poduzimanjem mjera zatvaranja škola, vrtića i ustanova u kulturi prije nego je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske preuzeo donošenje odluka na razini cijele države”, rekao je zamjenik gradonačelnika Pule Robert Cvek podsjetivši kako je upravo Grad Pula prvi zatražio da se za područje bivše Općine Pula omogući slobodno kretanje građana bez propusnica.

„Želim vam od srca zahvaliti na suradnji koja je doprinijela većem osjećaju sigurnosti naših građana i zaštiti njihova zdravlja”, dodala je zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci.

Član stožera civilne zaštite Grada Pule Vjekoslav Vukšić zahvalivši na prijemu osvrnuo se na rad Stožera tijekom pandemije koronavirusa.

“Lijepo smo i uspješno surađivali te zajedno sve prepreke pokušavali riješiti na najbolji mogući način. Grad Pula odradio je vrlo zahtjevan posao u dijelu birokracije. U vama smo imali neophodan oslonac i u konačnici odradili dobar posao”, rekao je Vjekoslav Vukšić.

Vrhunski posao, dodao je Vukšić, odradila je i hitna medicinska služba, vatrogasci i Crveni križ koji su pomogli u snabdijevanju vozilima, zaštitnom opremom i hranom.

Članu Stožera civilne zaštite Grada Pule Vjekoslavu Vukšiću zamjenici gradonačelnika Pule  Robert Cvek i Elena Puh Belci tom su prigodom uručili zahvalnicu.