09.06.2020

Plovila tvrtke Marservis d.o.o. novi su nositelji znakova kvalitete „Hrvatska kvaliteta“

Četiri plovila tvrtke Marservis d.o.o. novi su nositelji znakova kvalitete HGK „Hrvatska kvaliteta“, objavljeno je na konferenciji za medije održanoj u HGK – Županijskoj komori Pula. Riječ je o trima plovilima: Scorpionero 950; Furybond 11,8; i Fisherline 35, koji se mogu koristiti za gospodarsku namjenu, prijevoz putnika, prijevoz tereta, opskrbu ribogojilišta, pa čak i kao vatrogasna plovila (ovisno o modelu), dok se četvrto plovilo Aequor 19 koristi u sportsko-rekreativne svrhe.

Čestitajući na postignutom uspjehu, predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić istaknula je kako je tvrtka Marservis zadovoljila sve zadane kriterije kako bi za četiri plovila dobila pravo korištenja znaka „Hrvatska kvaliteta“. Riječ je o  dobrom poslovnom potezu koji sa sobom nosi prepoznatljivost proizvoda i veće povjerenje u kvalitetu proizvoda, a sve u cilju stvaranja novih poslovnih prilika i povećanja konkurentnosti, rekla je Jaklin Majetić, naglasivši da su u postupku ishodovanja prava korištenja znaka kvalitete korištena bespovratna sredstva EU fondova.

Direktor tvrtke Marsevis d.o.o. Luciano Beg istaknuo je kako očekuje da će znak „Hrvatska kvaliteta“  pridonijeti da njihova plovila budu prepoznatljiva na tržištu te da će ovaj znak kvalitete biti odlučujući faktor za potencijalne klijente i kupce prilikom donošenja odluke o kupovini ovakvih specijaliziranih proizvoda. Nakon što je tvrtka Marservis uvela u poslovanje norme ISO 9001 i ISO 14001, kojima se potvrđuju visoki standardi poslovanja, pokretanje postupka za dobivanje znaka „Hrvatska kvaliteta“ bio je sljedeći logični korak i nadgradnja u poslovanju, rekao je Beg pozvavši pritom i druge tvrtke da se uključe u postupak označavanja proizvoda znakovima kvalitete.

Podsjetimo, do 29. lipnja otvoren je natječaj Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta „Znakovi kvalitete“ kojim se dodjeljuju bespovratna sredstva mikro, malim i srednjim poduzećima (do 250 zaposlenih). Dodijeljenim bespovratnim sredstvima, putem vaučera sufinancira se ostvarivanje prava korištenja znakova kvalitete „Hrvatska kvaliteta“ i „Izvorno hrvatsko“ u maksimalnom iznosu do 75 tisuća kuna.