10.06.2020

Pridružite nam se na manifestaciji „Čuvajmo srce“ ove subote u Medulinu

Općina Medulin u partnerstvu s Općinom Vrhovine provodi projekt “Čuvajmo srce” ukupne vrijednosti 493.152.79 kuna. Cilj projekta je osigurati stjecanje zdravih životnih navika ciljnih skupina što će rezultirati stvaranjem potencijala za dug, zdrav i kvalitetan život stanovništva prije nego što se pojave zdravstveni problemi ili ugroženost zdravlja.

Projekt „Čuvajmo srce“ osmišljen je tako da se osobama starije životne dobi podigne razina svijesti o važnosti prevencije pojave ishemijske bolesti srca kroz organizaciju Dana zdravlja „Srce, zdravlje i Vi“ u Medulinu i Vrhovinama te organizaciju Manifestacije zdravlja „Srcem na moru“ u Medulinu.

U sklopu dana zdravlja prvi edukativni seminar „Prevencijom do zdravog srca“ održat će se ove subote 13. lipnja s početkom u 10.30 sati u Vatrogasnom domu u Medulinu, dok će drugi biti održan 20. lipnja u Premanturi.

Građani će moći provjeriti svoje stanje razine šećera u krvi, indexa tjelesne težine i tlaka kao i besplatno se savjetovati s liječnikom kardiologom.

Osim toga održat će se edukativno – kreativna i gastro radionica o bilju i biljkama zdravima za srce. Djeca će uz svoje bake i djedove imati priliku likovno se izraziti na temu same radionice te se okušati u pripremi tradicionalnih biljnih čajeva i napitaka. Svi će posjetitelji moći kušati pripremljene domaće, zdrave i ukusne sokove i smoothie na bazi bilja i voća.

Zdravstvenim  akcijama, savjetovanjem liječnika, kreativnim radionicama, izložbama i sportski događanjima koje će se održavati sve do kraja listopada doprinijet će se povećanju znanja i svijesti stanovništva.

Organizacija seminara je financirana u okviru Operativnog programa Učinkovitosti ljudski potencijali 2014.-2020. Iz Europskog socijalnog fonda.”