17.06.2020

Dva nova mjesta za druženje u Medulinu  

 

Temeljem objavljenog javnog natječaja za zakup poslovnog prostora Općina Medulin zaključiti će s tvrtkom Hlad nautica  d.o.o. i Regi elektrik d.o.o., ugovore o zakupu ugostiteljskih objekata na Vižuli, te će mještani općine Medulin i njihovi gosti dobiti još dva zanimljiva mjesta za uživanje u prirodi uz omiljeni napitak. Otvaranje ugostiteljskih objekata na Vižuli oživjeti će Arheološki park Vižula i pružiti svim posjetiteljima dodatni sadržaj, a oba objekta nalaze se u neposrednoj blizini dječjih igrališta te tako pružaju mogućnost razonode i za roditelje s djecom.

Ugovori su zaključeni na rok od 5 godina, s unaprijed određenim radnim vremenom, uvjetima opremanja i načinima korištenja alternativnih puteva za opskrbu.

Ugostiteljski objekti nabavljeni su u sklopu projekta uređenja Arheološkog parka Vižula i posebni su po tome što nisu spojeni na infrastrukturu, već imaju tankove za opskrbu vodom, agregat za električnu energiju, štedljive slavine i sl. sve kako bi se izbjeglo moguće devastiranje arheoloških nalaza. 

Otvaranje ugostiteljskih objekata očekuje se uskoro po potpisivanju Ugovora i opremanju objekta.

Vižula – zeleno srce Medulina!