18.06.2020

Priopćenje Stožera civilne zaštite Istarske županije – 18.6.2020.

 

Unutar 24 sata, u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 19
uzoraka briseva, od kojih su 2 pozitivna na koronavirus (COVID-19). Radi se o uvezenim slučajevima, osobama koje su protekli tjedan boravile u BiH, na području Sanskog mosta.
Epidemiološkom obradom ustanovljeni su bliski kontakti koji su testirani, rezultati su negativni te su stavljeni u samoizolaciju. Trenutno je u samoizolaciji 7 osoba. Izvrsnom organizacijom sustava i brzom reakcijom, epidemiološka situacija je i dalje stabilna.
Molimo sve građane da bez prijeke potrebe ne putuju u države i područja s pogoršanom epidemiološkom situacijom, da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi sačuvali svoje zdravlje, te kako prilikom povratka ne bi predstavljali mogući izvor zaraze u mjestima svog
stanovanja i rada.
Također, molimo sve građane da se i dalje pridržavaju svih zadanih preporuka u cilju očuvanja povoljne epidemiološke situacije u Istri.
Predlaže se svim gradskim Stožerima civilne zaštite pojačani nadzor primjena donesenih preporuka, a time ćemo sačuvati povoljnu epidemiološku situaciju i dokazati odgovorno
ponašanje na području Istre.