25.06.2020

POLAGANJE KAMENA TEMELJCA NOVOG VRTIĆA U LIŽNJANU

Danas je u Ližnanju na gradilištu novog vrtića položen ”kamen temeljac ”. Iako su radovi započeli još travnju zbog situacije sa pandemijom polaganje kamena temeljca je odgođeno. U temelje je zajedničkim snagama ravnateljice Dječjeg vrtića Bubamara i načelnika Marka Ravnića položena ”vremenska kapsula” u kojoj se nalaze zajedničke fotograije vrtičke generacije 2019/2020. a sve je popračeno recitacijom mališana I zvukovima svirca na roženicama i mihu sekcije KUD Kuje.

Neto površina objekta iznosi oko 715 metara kvadratnih, a u objektu će biti smještene tri jedinice; jedna jedinica jasličke dobi, jedna jedinica prijelazne dobi i jedna vrtićka jedinica, sa sveukupno oko 60 djece. Objekt će imati prizemlje i kat, s time a će se sve dječje jedinice nalaziti u prizemlju dok će se na katu nalaziti samo uprava. U prizemlju će se osim dječjih grupnih jedinica nalaziti pripadajuće garderobe, sanitarije, spremište, terase, višenamjenska dvorana, kuhinja s potrebnim pomoćnim prostorima te kotlovnica. Na katu će se nalaziti uprava vrtićke ustanove s četiri kancelarije s pripadajućim sanitarijama. Ukupan iznos investicije iznosi oko 11 milijuna kuna od čega će se 80% financirati iz EU fondova.

 

načelnik Ravnić: Ovo je zasigruno povijesni projekt Općine Ližnjan, što mogu reći nego da su naša sreća I zadovljstvo neizmjerni! Odobrenjem sufinanciranja projekta ostvareni su dugogodišnji snovi mještana naše općine. S obzirom na stalno povećanje broja djeca, ovakvo nešto najveći je poklon koji smo mogli zaželjeti. Smatram kako će se izgradnjom ovog vrtića i konačnim otvaranjem jasličke skupine uvjeti života u našim mjestima dodatno poboljšati, a naši najmlađi dobiti vrtić i jaslice kakve zaslužuju

ravnateljica vrtića Vanja Glavaš : Ovo nije samo jedno gradilište vrtića u nizu, ovo je naš prvi i dugo očekivani objekt, kojemu se neopisivo radujemo. Nastao je iz silne potrebe i želje za smještajem najmlađih generacija sa područja naše Općine Ližnjan u odgojno obrazovni sustav i s nestrpljenjem išćekujemo njegovo otvaranje.