03.07.2020

Fažansko kulturno ljeto

Turistička zajednica Općine Fažana u skladu s epidemiološkoim mjerama i financijskom situacijom, u srpnju nastavlja s realizacijom ovogodišnjeg Fažanskog kulturnog ljeta. Obzirom na nemogućnost održavanja velikih tradicionalnih manifestacija, ovogodišnji program koncipiran je na nizu manjih sadržaja koji će se održavati na rivi i trgovima starogradske jezgre.

Program počinje u nedjelju, 5. srpnja, glazbom iz novog serijala koncerata pod nazivom „Riva pod zvijezdama“. Radi se o manjim sastavima različitog žanra i uličnim sviračima ambijentalne glazbe. Koncerti će se održavati nedjeljom, a ove nedjelje na tri lokacije, accustic cover, pop, blues i evergreen glazbu izvest će Double Dose, Duo Sunrise te Samanta Stell na flauti i Damir Vukelja na gitari.

U suradnji s Istarskom glazbenom scenom mladih i ove godine su organizirani koncerti klasične glazbe. Tijekom srpnja održat će se dva koncerta u crkvi Sv. Kuzme i Damjana. Prvi u ponedjeljak 6.7. kada će nastupiti klavirski duo Vesna Ivanović Ocvirk i Jakša Zlatar te 20.7. Diego Leverić na lutnji.

Od srijede, 8.7. počinju i tradicijski dani – sajam istarskih suvenira i gastro proizvoda koji će se održavati svake srijede, a organizira se na razini Klastera Južna Istra.

Srpanjski program završava tradicionalnom manifestacijom „Zvizde, sviće i ferali“ – festivalom svjetla i uličnih svirača koje je organizirano u suradnji s Rock Caffe-om iz Pule.