30.07.2020

Čarobna šetnja s Istra Inspiritom vratit će vas u prošlost Bala

„Šetnja čarobnim Balama“, nova je interpretativna šetnja Istra Inspirita koja će se održati u Balama, u utorak, 04. kolovoza u 20:30 sati. Šetnja čarobnim Balama vratit će posjetitelje u doba Mlečana i približiti im baljansku povijest iz 15. stoljeća.

Izvođači Istra Inspirita će kroz interpretativnu šetnju dočarati svakodnevni život stanovnika te zanimljivosti iz prošlosti vezane uz ovaj mali istarski gradić čije uske uličice pričaju jednu posebnu i jedinstvenu priču. Kako se nekad živjelo u Balama, zašto se obitelji Soardo iz Bergama odlučila doseliti upravo u Bale, koja su pravila iz Statuta koji je tada bio na snazi, bila najbitnija za život stanovnika te kakve veze imaju leptiri s Balama otkrit će izvođači Istra Inspirita (Ivona Bulešić, Sedina Cerovac, Frano Novljan, Šandor Slacki) pod redateljskom palicom Petre B. Blašković. Otkrijte baljansku prošlost i budite dio priče gdje prošlost gradi budućnost.

Ovim putem zahvaljujemo Turističkoj zajednici Općine Bale – Valle i Zajednici Talijana Bale – Comunità degli Italiani Valle na ostvarenoj suradnji kojom se oživljavaju bogata povijesno-kulturna baština i tradicija ovoga kraja sa svrhom kreiranja novih kulturno turističkih proizvoda destinacije.

Osim interpretativnih šetnji koje će se dodatno održati 18. i 25. kolovoza 2020., suradnja će se ostvariti i kroz izvedbu Istra Inspirit doživljaja „Rogovi ili volovi? / Questioni di corna?“ u utorak, 11. kolovoza 2020. s početkom u 21:00 sati na Trgu Tomaso Bembo. Sve su izvedbe besplatnog karaktera, dok su rezervacije, zbog ograničenog broj posjetitelja, obavezne na info@bale-valle.hr.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, izvedba će se realizirati uz provođenje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od strane organizatora, izvođača i publike.

Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije – IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije.

Više informacija o projektu Istra Inspirit:

Kontakt

info@irta.hr

052 880 088