01.08.2020

Nenad Marjanović dr. Fric i Topnički dnevnici: PUNK (Pula nakon korone)

Program književnih promocija na ljetnoj literarnoj pozornici Kluba-knjižare Giardini 2 na terasi caffè-a „Dvojka“ nastavlja se s premijerom predstavljanjem naslova Topnički dnevnici: PUNK (Pula nakon korone) legendarnog Nenada Marijanovića dr. Frica.

U ponedjeljak, 3. kolovoza 2020. s početkom u 21 sat vrsna poznavateljica kulture i kulturnih strujanja, Paola Orlić zapodjenut će razgovor s dr. Fricom o njegovim intimnim zapisima koje je uobličio u britko i autoironično štivo naziva Topnički dnevnici: PUNK (Pula nakon korone).

Topnički dnevnici: PUNK (Pula nakon korone) vjerojatno je prva i jedina knjiga u cijelosti napisana (bolje rečeno utipkana) na mobitel. Pisana u periodu od 13. ožujka do 13. svibnja 2020. godine svojevrsni je intimni zapis autorovih razasutih misli ili zbir reminiscencija o događajima, institucijama i pojedincima iz prošlosti. Uvid u nijanse takvih misli potaknut je dubinskom introspekcijom u vrijeme karantene. Topničke dnevnike izdao je pulski izdavač dojmljivog imena Ujedinjeni nakladnici.

Nenad Marjanović Dr. Fric svestrani je umjetnik poznat kao bivši basist punk sastava KUD Idijoti, pisac, satiričar, novinar portala Regional Express, autor i voditelj televizijske emisije Sistematski pregled. Ovo je treća knjiga Dr. Frica. Nakon „Vražje makine“ i knjige „Život s Idi(j)otima“ koja je doživjela regionalni uspjeh, uvjereni smo kako smo dobili još jednu publicističku uspješnicu.