06.08.2020

Položeni vijenci i održan tradicionalni mimohod povodom obilježavanja Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti

U povodu obilježavanja Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, danas je svečano održan 8. Mimohod hrvatskih branitelja Istarske Županije u Puli. U sklopu obilježavanja položeni su vijenci i zapaljene svijeće pred središnjim križem na pulskom gradskom groblju, a potom i u parku Franje Josipa u Puli. Vijence je u ime grada položio gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić u pratnji predsjednika Gradskog vijeća Tiziana Sošića i pročelnika Ureda Grada Aleksandra Matića te zamjenika župana koji obnaša dužnost župana Istarske županije Fabrizia Radina, saborskih zastupnika iz Istarske županije, predstavnika policije, udruga branitelja te ostalih gradskih i županijskih dužnosnika te udruga.

Povodom proslave Dana pobjede i Dana domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što se u našem gradu nastavlja tradicija održavanjem Mimohoda hrvatskih branitelja osmu godinu zaredom. „Ovom manifestacijom naš je grad jedinstven u Hrvatskoj i time daje poseban značaj Danu pobjede i domovinske zahvalnosti  te odaje počast svim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za slobodu“ rekao je gradonačelnik Miletić.

Mimohod se održao u skladu s epidemiološkim mjerama koje su trenutno na snazi, a obilježava se u znak sjećanja na završetak Domovinskog rata i veliku ratnu pobjedu Hrvatske vojske te oslobađanje okupiranih dijelova Republike Hrvatske te njezinim pobjedničkim ulaskom u vjekovni Zvonimirov grad – Knin.