11.08.2020

Malin u Medulinu ponovno zavrtio svoja jedra na festivalu tradicije i zabave

U ponedjeljak, 10. kolovoza, u večernjim satima održao se ovogodišnji Malin Fest, a jedinstveni prostor na trgu ispred medulinske vjetrenjače okupio je brojne izvođače manifestacije koji su svojim radionicama i izvedbama oduševili domaću i stranu publiku.

Program inspiriran Malinom na vitar, koji je spajajući tradiciju, povijest i zabavu posjetiteljima približio običaje i priče medulinskog porta kroz kazališne minijature Istra Inspirita, upoznao ih sa posebnostima morskoga svijeta kroz stručnu radionicu ‘More na dlanu’ te ih razveselio plesom i kreativnim radionicama, bio je odličan izbor za sve koji su  sinoć prisustvovali manifestaciji. Program je započeo razgledavanjem vjetrenjače, izgrađene 1872. godine, u kojoj se nekad proizvodilo brašno za Medulin i okolicu. Prezentacija mljevenja žita oduševila je posebno one najmlađe koji su mogli sa sobom ponijeti mali suvenir – vrećicu sa svježe mljevenim brašnom. Osim toga, izrađivali su se i vrijedni suveniri inspirirani vjetrenjačom u sklopu radionice u organizaciji Udruge Medulin Art. Plesni studio Pirueta Medulin oduševio je koreografijama i svojim umjetničkim nastupom te u veselom raspoloženju zatvorio ovogodišnji Malin Fest u Medulinu.

 

             

Organizatori Malin Festa su Turistička zajednica Općine Medulin i IRTA d.o.o. – Istarska razvojna turistička agencija u sklopu koje se provodi projekt Istra Inspirit. Malin Fest predstavlja jedinstveni spoj tradicije i zabave koji kroz interaktivne sadržaje za cijelu obitelj približava običaje i tradiciju Medulina kroz poseban doživljaj na autentičnoj lokaciji.

 

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom bolesti Covid-19, manifestacija se realizirala uz provođenje svih preporuka i mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo od strane organizatora, izvođača i publike.