12.08.2020

U četvrtak počinje festival Media Mediterranea 22 udruge Metamedij

Otvaranje festivala Media Mediterranea 22 (13. – 15. 08. 2020.) s temom Dear Frenemy/Dragi (ne)prijatelju u organizaciji udruge Metamedij na programu je u četvrtak, 13. kolovoza u 20.30 sati u galeriji Srpskog kulturnog centra u Istri u Puli (Maksimijanova ul., 12.). Na otvaranju će biti proglašena pobjednica natječaja i izložbe Zlatna lubenica 4.0 kojom se ovogodišnji festival i otvara.

ČETVRTAK, 13. 08., Srpski kulturni centar u Istri (SKUC), Pula

Galerijska izložba

Zlatna lubenica 4.0

otvorenje u 20:30 sati

*izložba ostaje otvorena do 21. kolovoza, a razgledati se može od 19 do 23 sata

Zlatna lubenica 4.0

Zlatnu lubenicu čine umjetnički radovi odabrani na natječaju za autorske radove iz područja suvremene umjetnosti koji su direktno povezani s temom festivala, a koriste nove medije i

tehnologije. Pet najboljih radova predstavljeno je na festivalu, a jedan je produciran. Udruga Metamedij objavljuje natječaj, a članovi stručnog žirija su Oleg Šuran, Marko Vojnić Gin i Olga Majcen Linn. Natječaj je namijenjen mladim umjetnicima iz Hrvatske koji se bave suvremenom i/ili novomedijskom umjetnošću, interaktivnim instalacijama i interdisciplinarnim umjetničkim praksama.

“Od poslijeratnog apstraktnog ekspresionizma u Americi i enformela u Europi koji odišu egzistencijalnim pitanjima, do kasnijeg ʻdruštva obilja’ koje nailazi na sumnje ljevičarske antikapitalističke struje mladih intelektualaca ‒ među kojima se nalaze i mnogi umjetnici ‒ umjetničko se djelo mijenja i sve više promišlja o aktualnom društvenom kontekstu s kraja milenija. Novi mediji izražavanja koji nisu više čvrsti materijalni objekti poput slike ili kipa, već hepeninzi, akcijsko slikarstvo, body art, performansi, land art, minimalizam, konceptualizam, analitičko slikarstvo ili novi konceptualizam povezani su s političkom, kulturnom, ekološkom, antropološkom, filozofskom i egzistencijalnom stvarnošću.” (Marko Vojnić Gin)

Ovogodišnje finalistice koje će biti predstavljene na festivalu su Helena Rubčić, Ivana Škvorčević, Anja Maleć, Dora Brkarić, Ivana Bajcer i Valentina Butumović.

PETAK, 14. 08., Društveni centar Rojc, Pula

Radionica, performans/instalacija, video-esej i glazba

19:00 (dvorište) Mini Mediterranea – radionica za djecu Simfonija različitosti i jedinstva

20:30 (Dnevni boravak) Igor Zenzerović instalacija/performans (A)Live!

21:30 (Kazalište Dr. Inat) Marko Gutić Mižimakov recital/vizulani esej na engleskom jeziku Cruising the Manifold, Disoriented

22.30 (dvorište) Alex Brajković multi-instrumentalni elektro-akustični performans Equilibrium 0.1

Mini Mediterranea – radionica za djecu

Sekcija Djeca i Arhitektura Društva arhitekata Istre – DiA DAI SAI

+ Alex Brajković  DVORIŠTE

SUBOTA, 15. 08., Društveni centar Rojc, Pula

Predstavljanje, video projekcija i glazba

20:00 (Dnevni boravak) Prezentacija Radionice spekulativne dizajnerske prakse The Otherness Toolkit

21:00 (dvorište) Teresa Cos video rad UU

22:00 Piknik Soundtrack WunschBaum Project

22:50 Morski

23:15 Rike

The Otherness Toolkit

Prezentacija radova radionice spekulativne dizajnerske prakse

ULAZ NA SVE PROGRAME JE BESPLATAN!