15.08.2020

U Puli i ove godine sva djeca, koja udovoljavaju uvjetima, upisana u dječji vrtić bez liste čekanja

Objavljena je  Konačna lista reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće na području grada Pule u pedagoškoj godini 2020./2021. godini po dobnim skupinama i objektima na području grada Pule.

Tako će narednu godinu biti upisano ukupno 329 djece od čega je njih 184upisano u jaslice, 129u dječji vrtić, njih 10 u predškolu i 6u kraći, trosatni program.

„I ove godine u dječje vrtiće upisali smo svu djecu koja udovoljavaju uvjetima i ponosni smo što u Gradu Pula desetu godinu zaredom nema liste čekanja za upis naših najmlađih u vrtić. Jedinstveni upis djece u dječje vrtiće provodio se od 1. do 16. srpnja 2020. godine putem sustava e-Vrtića kojeg je kao prvi i jedini grad u Hrvatskoj uveo Grad Pula, zahvaljujući kojem je prilikom upisa smanjena papirnata birokracija, postupak je znatno brži, transparentniji i jednostavniji, a roditeljima su omogućene financijske uštede“, rekla je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni rezultati upisa u dječje vrtiće za predstojeću pedagošku godinu.

Takav sustav omogućuje jedinstvene upise po istim kriterijima za tri dječja vrtića čiji je osnivač Grad i 20 privatnih vrtića te Gradu omogućava da na vrijeme prepozna trenutne potrebe te uskladi svoje kapacitete kako bi svoj djeci osigurali siguran boravak u vrtiću.

„Zbog poštivanja mjera vezanih uz Covid 19 ove godine po prvi puta provedeni su online upisi kako bi većina roditelja mogla pristupiti upisima preko weba. Zahtjevi za upise predavali su se online putem google forms obrasca, a za roditelje koji nisu bili u mogućnosti predati online zahtjev bilo je otvoreno jedno upisno mjesto u Dječjem vrtiću Vjeverice. Lista reda prvenstva za upis djece u dječje vrtiće u pedagoškoj 2020./2021. godini po dobnim skupinama i objektima i pripadajući prilozi objavljeni su na oglasnim pločama dječjih vrtića i na službenim web stranicama Grada Pule (www.pula.hr) te službenim stranicama DV Pula (www.dvpula.hr) DV Mali svijet (www.dvmalisvijet.hr) i DV-SI Rin Tin Tin Pula-Pola (www.rintintin.hr)“, pojasnila je predsjednica Povjerenstva za upise Martina Miletić Stojković.

 

Roditelji djece koja će biti upisana u vrtiće čiji je osnivač Grad Pula bit će pozvani od strane vrtića kako bi obavili individualne razgovore, a roditelji djece upisane u vrtiće drugih osnivača trebaju kontaktirati pojedini vrtić za dogovor oko inicijalnog razgovora na koji dolaze s djetetom.

Roditelji čija su djeca primljena u Dječji vrtić Pula i  Dječji vrtić Mali svijet na stranicama vrtića: www.dvpula.hr i www.dvmalisvijet.hr preuzet će upitnik za roditelje te ga ispunjenog donijeti u vrtić u zakazanom terminu zajedno s ostalom dokumentacijom.