21.08.2020

PRIČA O KORONAVIRUSU – LEO RAFOLT: VIRUS IN FABULA

Radišna ekipa Kluba-knjižare Giardini 2 i dalje neumorno sprema književne promocije na ljetnoj literarnoj pozornici.

Predstojećeg ponedjeljka24. kolovoza u 21 sat na terasi caffe bara „Dvojka“ ugostit ćemo svestranog znanstvenika i autora Lea Rafolta koji će govoriti o svojoj novoj knjizi Virus in fabula.

U knjizi Virus in fabula, Leo Rafolt iz različitih rakursa promatra situaciju nastalu oko koronavirusa. Maša Kolanović u osvrtu na knjigu napisala je: „Iako se trendovi mijenjaju, donekle je rijedak slučaj da se znanstvenici društveno-humanističkih usmjerenja hvataju u koštac s vrućom stvarnošću i to na način da paralelno s pojavom nekog fenomena nikne cijela monografija o tom fenomenu“.

Leo Rafolt je teatrolog i teoretičar što svakako mnogo govori o njegovim širokim interesima. Za svoja postignuća nagrađen je 2008. Državnom nagradom za znanost, 2009. Godišnjom nagradom Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Nagradom „Judita“. Usavršavao se na brojnim europskim i azijskim sveučilištima, a od 2017. voditelj je Centra za interdisciplinarna istraživanja u umjetnosti i znanosti te suradnik Znanstveno-istraživačkog centra za postjugoslavenske prostore na sveučilištu u Varšavi. Autor je sedam znanstvenih knjiga, priređivač jedne antologije, dvije autorske knjige, dva zbornika i jednog dvotomnog leksikona. Područje njegova interesa su izvedbeni studij, transkulturalizam, somatski studiji, nove dramaturgije, neuroznanost i izvedba.

Promociju će voditi Nevena Trgovčić. Knjigu Virus in fabula izdao je nakladnik MeandarMedia. Knjiga će na promociji biti dostupna uz značajni popust.  

Unaprijed hvala na objavi i veselimo se Vašem dolasku.