02.09.2020

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu ISAP 2020 neće se održati

Nakon prošlogodišnjeg, najuspješnijeg do sada Internacionalnog sajma pršuta u Tinjanu (ISAP), iznimno smo se veselili ponovnom druženju u listopadu uz najbolju gastronomsku deliciju. No s obzirom na sve okolnosti koje su nastale zbog epidemije, u Općini Tinjan zaključuju da zdravlje ljudi i provođenje protuepidemijskih mjera moraju biti apsolutni prioritet te je odlučeno da se ISAP ove godine neće održati.

Internacionalni sajam pršuta u Tinjanu svake godine posjeti više od 25.000 ljudi, a izlagači, proizvođači pršuta, dolaze iz različitih zemalja svijeta. U trenutačnoj situaciji naprosto nije moguće organizirati događanje na takav isti način, po kojemu je ISAP međunarodno poznat i priznat, pa je najracionalnija odluka bila da se ovogodišnji sajam ne održi.

Istra je od početka epidemije jedna od regija s najboljom epidemiološkom slikom u Hrvatskoj, zahvaljujući kvalitetno osmišljenim mjerama i odgovornosti svih onih koji u Istri žive i borave. Upravo zbog te odgovornosti, i poštivanja odluka nadležnih zdravstvenih tijela, ISAP ćemo organizirati tek sljedeće 2021. godine.