03.09.2020

Premantura; petak uz Edi East Trance Blues i subota uz Alba & Leo u 20.30

Edi East Trance Blues (EETB): je prvi solo projekt Edija Maružina. Nakon gotovo 40 godina rada u Gustafima (do ’92. Gustaph y njegovi dobri duhovi), upućuje se u nešto malo drugačije vode. Iako se gotovo na svim njihovim albumima osjeća prizvuk bluesa, uvijek se nađe poneka blues pjesma, ovo je prvi put da se cijelokupni repertoar sastoji od isključivo bluesa i to trance bluesa.

Inspiriran legendama crnačkog bluesa, nastao je album SUMPOR koji sadrži 10 pjesama minimalističkog sadržaja. Album je izašao u novembru 2018. i odmah osvojio glazbene kritičare, a sve više stiče i povjerenje publike. Tekstovi su, kao što se i očekuje od Maružina, pisani istrijanskim slengom, a tematika ljubav, ljudska psiha i čovjekovo zastranjenje.

Inače, upravo je pri kraju i rad na drugom albumu koji im opet producira legendarni Edi Cukerić.

Kako kaže Edi (Maružin) o tom projektu: „Nismo crnci, nismo merikani, ali imamo svoj bluz, bili istrijanski bluz“.

Edi East Trance Blues (EETB) čine:

Edi Maružin – el. i akustična gitara, cigarbox, vocal

Čedo Mošnja – na bubnjevima,

Danijel Paulović (Cerovlje) – bas gitara,

Predrag Pepe Ljuna (Labin) i Ang Maružin izmjenjuju se na gitari,

te od nedavno Bernarda Ravnić kao vocal.

 

ALBA&LEO : “Augmented reality” duo Alba&Leo čine Alba Nacinovich i Leo Škec. Riječki duo zajedno nastupa od 2008. te su domaćoj publici poznati po neobičnim obradama i korištenju live looping tehnike – nasnimavanja zvuka uživo. Albin glas objedinjuje jazzersku uglađenost i rockersku oštrinu, a Leov bezobrazan pristup gitari spaja akustične, distorzirane i perkusivne zvukove. 

  1. i 2018. proveli su u Londonu gdje su se posvetili originalnim skladbama te su ih imali prilike predstaviti u legendarnim klubovima poput “Ronnie Scott’s” i “The Troubadour”, u kojem su, između ostalih, nastupali Jimi Hendrix, Elton John, Paul Simon, Adele i Ed Sheeran. 

Mungo Jerry i Frank Turner dodjelili su im drugu nagradu na “Absolute Music Best Original Song Competition 2017” a u studiju su započeli suradnju s Gerryem Diverom, producentom čiji su albumi u posljednje vrijeme osvajali „BBC Folk Awards“, nominacije za „Mercury Prize“ te pet zvjezdica u recenzijama u časopisima „The Guardian“, „The Observer“ i „Mojo“.