22.09.2020

Obitelj Hajdarović iz Banjola donirala Općini Medulin automatski vanjski defibrilator

Danas, 22. rujna načelnik Općine Medulin Goran Buić zajedno sa v.d. pročelnikom Markom Cukonom i voditeljem spasilačke službe Općine Medulin Sašom Kutlačom, otišli su kod obitelji Hajdarović, u Banjole na preuzimanje vrlo vrijedne donacije.

Naime obitelj Hajdarović nam je ispričala kako su kupili automatski vanjski defibrilator za privatne svrhe, međutim ubrzo su shvatili kako nemaju koristi od njega, budući da treba moći i znati rukovati njime te su tako došli na ideju da isti doniraju Općini Medulin kojoj bi svakako puno više bio od koristi nego njima.

Ova veoma skromna obitelj, današnjom gestom uvelike je pridonijela zaštiti i spašavanju, osobito u ljetnim mjesecima, na plaži u Banjolama, a time će olakšali rad spasilačkoj službi Općine Medulin.

Spasioci Općine Medulin educirani su i posjeduju znanje i iskustvo u radu s defibrilatorima, koji su neophodni za spašavanje života.

Obitelj Hajdarović ovom nesebičnom gestom pokazala je da privatnim donacijama svi zajedno možemo pomoći u očuvanju života naših mještana i turista.

Ovim putem Općina Medulin u ime svih mještana zahvaljuje obitelji Hajdarović na ovoj hvalevrijednoj i velikodušnoj donaciji.