Ponovno devastacije. Proračunski novac trebao bi se koristiti za podizanje standarda življenja a ne za sanaciju od devastacija

Nažalost, opet smo svjedoci neprimjerenog ponašanja pojedinaca koji nepotrebno devastiraju autobusne nadstrešnice -recentno dvije na Stoji a nedavno i na Busoleru.  

Grad Pula najoštrije osuđuje svaki oblik devastacije i otuđenja gradske imovine i apelira na svijest građana da takvo ponašanje nije prihvatljivo. Nadstrešnice će se, kao i brojne druge nedavno uništene morati sanirati  proračunskim novcem, koji je novac svih poreznih obveznika i koji bi se trebao koristiti za ulaganja kojima se povećava standard življenja građana Pule.

Osim na nadstrešnicama, posljedice vandalizma u većoj mjeri uočavaju se i na sportskim igralištima,  ormarićima za struju, podzemnim kontejnerima, ali i na raznoj urbanoj opremi kao i na građevinama koje se grafitiraju za koju sanaciju je nužno utrošiti značajna proračunska sredstva.

„Pojedinci koji su u stanju tako uništavati imovinu moraju se osvijestiti jer nema opravdanja za neprimjereno ponašanje. Sve je to u konačnici zajednička imovina koju smo dužni čuvati i održavati za ove i buduće generacije.  Svaka kuna koju Grad Pula uloži u sanacije koje su posljedica vandalizma, izgubljena je kuna koja se mogla i trebala uložiti u korisne svrhe za naše sugrađane. “, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Negativni financijski aspekti vandalizma posebno su izraženi upravo u ovo vrijeme posebnih okolnosti prouzročenih koronavirusom kada Grad Pula velikim naporima i promišljenim potezima i dalje, usprkos situaciji, uspijeva zadržati socijalnu osjetljivost te pomaže građanima i poduzetnicima da čim prije stanu na noge i lakše prebrode ovo teško razdoblje. Štedi se gdje god je to moguće kako bi se, što je moguće više, ublažili i stabilizirali nepovoljni učinci koronakrize.

Jedino opravdano ulaganje proračunskih sredstava, kao što je to oduvijek bilo, ulaganje je u podizanje standarda življenja Puležana i zato je potrebno da svi zajedno doprinesemo tome.