21.12.2020

Otvorenje izložbe rovinjske Udruge Galileo Galilei

Udruga tehničke kulture Galileo Galilei Rovinj-Rovigno ove 2020. godine obilježava 20 godina od osnivanja i neprekinutog rada.
 
U tom je razdoblju kroz Udrugu prošlo više stotina rovinjskih učenika i učenica, obol su dali mnogi mentori, roditelji, škole i sam Grad Rovinj-Rovigno.
Njima u čast Galileo na prigodan način, obzirom na okolnosti, priprema izložbu koja će poslužiti kao presjek stvaranja, postignuća i sjećanja, ali i naznaka da idemo dalje po sljedeća dva desetljeća.
 
Izložba će biti postavljena i otvorena za javnost u ponedjeljak, 21. prosinca zaključno do četvrtka, 31. prosinca 2020. godine na rovinjskom Trgu maršala Tita. 
 
Ujedno, kreirana je i Facebook stranica Galileo Galilei Rovinj gdje se objavljuju uspomene, fotografije, ali i okupljaju nekadašnji članovi Galilea i njegove preteče.
 
U srijedu, 23. prosinca u 14 sati na rovinjskom će se Trgu s gradonačenikom Grada Rovinja-Rovigno, Markom Paliagom, susresti aktualni predsjednik Udruge Galileo Galilei, Gordan Sinđić, osnivač Udruge Galileo Galilei, Miroslav Stanišić te članovi Izvršnog odbora, Ina Venier i Aleksandar Žilbert.
 
U privitku vam šaljemo opširnije informacije i uvod u priču koja će od početka do kraja biti ispričana kroz višednevnu izložbu.
 
Također, šaljemo vam nekoliko fotografija kojima možete obogatiti navedenu najavu.
 
Cijenili bi da, kao što ste to uvijek člinili, i ovoga puta poduprete jedinu rovinjsku udrugu tehničke kulture, na čemu će vam Galileovci biti neizmjerno zahvalni.