22.02.2021

Ponovno devastacija nadstrešnice. Proračunski novac trebao bi se koristiti za podizanje standarda življenja a ne za sanaciju od devastacija

Nažalost, opet smo svjedoci neprimjerenog ponašanja pojedinaca koji nepotrebno devastiraju autobusne nadstrešnice. Nakon što su u prosincu 2020. godine, zamijenjena stakla na devastiranoj nadstrešnici koja se nalazi u Ulici Verudella kod skretanja za lučicu “Delfin“, nedugo nakon, nepoznati počinitelji ponovno su uništili autobusnu nadstrešnicu.

Grad Pula najoštrije osuđuje svaki oblik devastacije i otuđenja gradske imovine i apelira na svijest građana da takvo ponašanje nije prihvatljivo. Nadstrešnice se, kao i ostala uništena gradska imovina mora sanirati  proračunskim novcem, koji je novac svih poreznih obveznika i koji bi se trebao koristiti za ulaganja kojima se povećava standard življenja građana Pule.

Podsjećamo da je krajem 2020. godine zamijenjeno više od 20 sigurnosnih stakala s držačima na nadstrešnicama javnog gradskog prijevoza na više lokacija na području grada Pule koja su, nažalost, većim dijelom bila devastirana neprimjerenim ponašanjem pojedinaca i za što je utrošeno 31.150,00 kuna.

Prijeko potrebno je apelirati na svijest građana da devastiranje i uništavanje imovine nije prihvatljivo.


Osim na nadstrešnicama, u posljednje vrijeme se posljedice vandalizma u većoj mjeri uočavaju  i na sportskim igralištima,  ormarićima za struju, podzemnim kontejnerima, ali i na raznoj urbanoj opremi kao i na građevinama koje se grafitiraju.

„U konačnici govorimo o zajedničkoj imovini koju smo dužni čuvati i održavati za ove i buduće generacije. Svaka kuna koju Grad Pula uloži u sanacije koje su posljedica vandalizma, izgubljena je kuna koja se mogla i trebala uložiti u korisne svrhe za naše sugrađane. “, istaknuo je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Negativni financijski aspekti vandalizma posebno su izraženi upravo u ovo vrijeme posebnih okolnosti prouzročenih koronavirusom kada Grad Pula velikim naporima i promišljenim potezima i dalje, usprkos situaciji, uspijeva zadržati socijalnu osjetljivost te pomaže građanima i poduzetnicima da čim prije stanu na noge i lakše prebrode ovo teško razdoblje. Štedi se gdje god je to moguće kako bi se, što je moguće više, ublažili i stabilizirali nepovoljni učinci koronakrize te je jedino opravdano ulaganje proračunskih sredstava, kao što je to oduvijek bilo, ulaganje u podizanje standarda življenja a tome moramo svi zajedno doprinijeti.