09.03.2021

NAČELNIK I PREDSJEDNIK VIJEĆA OPĆINE MEDULIN ČESTITALI DAN ŽENA SVIM ZAPOSLENICAMA COVID ODJELA OPĆE BOLNICE PULA

Načelnik Općine Medulin Goran Buić i predsjednik Općinskog vijeća Općine Medulin Dražen Mišković  posjetili su   jučer zaposlenice Covid odjela Opće bolnice Pula.

 

Načelnik Općine Medulin je uz cvijeće i prigodne darove zahvalio svim liječnicama, medicinskim sestrama, fizioterapeutkinjama, servirkama, spremačicama i drugom tehničkom osoblju, koji su proteklih godinu dana ulagali znatne napore u liječenje  bolesnika oboljelih od korona virusa.

 

Predsjednik vijeća Općine Medulin Dražen Mišković pridružio se zahvalama i čestitkama za Dan žena te ponudio daljnju pomoć u nabavi opreme, potrošnog materijala i sl.

 

Glavna sestra covid odjela zahvalila se na čestitkama i uručenim darovima te istaknula da, iako je epidemiološka situacija dobra, nema mjesta opuštanju, pozvala sve građane da se pridržavaju mjera te da i ovaj praznik provedu sukladno uputama stožera.

 

Podsjećamo da je  Općina Medulin prošle godine donirala Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije 100.000,00 kuna radi nabavke laboratorijskih testova kojima se dijagnosticira/potvrđuje korona virus kako bi se što veći broj  građana testirao, te na taj način  epidemija držala pod kontrolom.

Današnji posjet simbolična je zahvala svim zaposlenicama u zdravstvenom sustavu, ali i svim ženama koje su na bilo koji način bile uključene u borbu s epidemijom te koje su radeći  svoj redovni posao bile izloženije  mogućnosti zaraze virusom, od znanstvenica na razvoju cjepiva, liječnica, medicinskih sestara, spremačica,  profesorica,  učiteljica,  odgajateljica, zaposlenica u trgovinama, benzinskim pumpama, vatrogaskinjama, vozačicama u javnom prijevozu, novinarkama, policajkama i drugima, a koje su nam omogućile da nam „novo normalno“ bude što „normalnije“.