16.03.2021

Proglašenje pobjednika natjecanja Europsko stablo 2021. godine, 17.OŽUJKA U 15 SATI

 

U sklopu konferencije Planting for the future koja se održava sutra, 17. ožujka 2021. godine u Bruxellessu, održati će se svečanost proglašenja pobjednika međunarodnog natjecanja Europsko stablo 2021. godine, u kojemu je prošle veljače naša ladonja s medulinske place kao „Najstarija Medulinka – čokoladno stablo naših uspomena“ ponosno predstavljala Republiku Hrvatsku u konkurenciji od ukupno 14 stabala iz cijele Europe.

Ovime vas, uz zahvalu svima koji su medulinsku ladonju na bilo koji način podržali na njenom putu prema zvijezdama, pozivamo da prisustvujete on-line ceremoniji koja će se održati putem YouTube platforme sutra (srijeda 17. ožujka) s početkom u 15 sati.

Sve što trebate je spojiti se i pratiti tijek proglašenja, putem ove poveznice:

Link za praćenje proglašenja pobjednika

Sama konferencija Planting for the future, organizirana pod pokroviteljstvom ministra vanjskih poslova Češke Republike, Tomáša Petříčeka, a koju će uvodno otvoriti Virginijus Sinkevičius, povjerenik Europske komisije za okoliš, oceane i ribarstvo započinje u 13 sati.

Iznimnog značaja zbog svoje teme i sadržaja, konferencija će se baviti pitanjem i ciljem Europske komisije da do 2030. na tlu zemalja Europske unije bude zasađeno 3 milijarde stabala. Kako Komisija to planira postići te s kime će udružiti snage, moći ćete saznati povezivanjem putem ove poveznice:

Konferencija