18.03.2021

Grad Pula uključio se u inicijativu “Global Greening”

Grad Pula se i ove godine priključio  inicijativi “Global Greening” Tourism Ireland-a kako bi proslavio irski nacionalni dan, Dan sv. Patrika. Tim je povodom, sinoć, 17. ožujka, pulski rotor bio osvijetljen zelenom bojom.

“Drago mi je da se Grad Pula i ove godine pridružio inicijativi obilježavanja irskog nacionalnog dana koji se slavi diljem svijeta. Ove su godine zbog pandemije koronavirusom izostala vesela okupljanja povodom Dana sv. Patrika te se nadam da ćemo svi zajedno slijedeće godine obilježiti ovaj dan u pozitivnijoj i veselijoj atmosferi” rekao je gradonačelnik Boris Miletić.

Dvanaestom po redu „Global Greening-u“ ove su se godine uz Grad Pulu pridružili i gradovi Zagreb, Rijeka, Zadar, Split, Dubrovnik i Varaždin, a po prvi put Hvar i Oriovac.

Zagreb je”ozelenio” zagrebačke fontane, Muzej suvremene umjetnosti, Galeriju Klovićevi dvori i Meštrovićev paviljon. U Rijeci je zelenom bojom svijetlila Trsatska gradina, lučke dizalice „Molo Longo“ i fontane na Jadranskom trgu. Split je osvijetlio fontanu ispred Prokurative, a Dubrovnik Malu Onofrijevu fontanu. Zadar se odlučio osvijetliti “Pozdrav suncu”. Za Varaždin je Hrvatsko narodno kazalište bilo “zeleni predstavnik” grada. Novopridošli u inicijativi, Hvar bio je lijep prizor sa svojom Tvđavom Fortica. Oriovac, prvi put sudionik i jedina slavonska opcina u ovogodišnjoj inicijativi, ozelenio je  svoj Zdenac.