19.03.2021

Održan sastanak lovačkog društva i Općine Medulin

U srijedu 17. ožujka na području Monte Kopa održan je sastanak Lovačkog društva Istra Pula i Općine Medulin po pitanju problematike velikog broja divljači u blizini stambenih kuća na području općine Medulin.

Povodom mnogobrojnih upita mještana poduzima li se nešto po tom pitanju, predsjednik Lovačkog društva Istra Pula Zlatko Zupčić uz desetak lovaca prezentirao je način i uvjete rada lovačkog društva.

Načelnik Općine Medulin Goran Buić na početku se zahvalio svim članovima lovačkog društva na njihovoj konstantnoj brizi i djelovanju. Buić je naveo kako mještani s područja općine Medulin mogu biti mirni i zadovoljni činjenicom da imaju ovako aktivno lovačko društvo.

Predsjednik lovačkog društva Zupčić istaknuo je kako su lovci svake večeri na terenu te da odrađuju maksimalne kvote s ciljem smanjenja broja divljači koje im Ministarstvo poljoprivrede odobrava te kako stalno traže da se maksimalni dozvoljeni broj odstrela dodatno poveća.

Također, Zupčić je uputio i kratak apel u kojem moli sve mještane da u noćnim satima na lovištima ne organiziraju neprijavljene utrke trkača, biciklista i slično. Ujedno je objasnio koliko to može biti opasno, i kako se vrlo lako može dogoditi velika tragedija. Stoga je pozvao sve organizatore takvih događanja da se slobodno jave lovačkom društvu, s ciljem zajedničkog pronalaska rješenja za ubuduće.