29.03.2021

Odluka Stožera civilne zaštite IŽ o uvođenju novih epidemioloških mjera

Stožer civilne zaštite Istarske županije donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Istarske županije koja je upućena  Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske na donošenje.

Nužne mjere iz Odluke su:

  • Zabrana svih treninga u zatvorenim prostorima osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima, kao i klubove koji se u individualnim (pojedinačnim) sportovima natječu u seniorskoj konkurenciji u ekipnim klupskim natjecanjima na nacionalnom nivou u najvišem rangu u liga sustavu natjecanja te treninga i natjecanja kategoriziranih sportaša u individualnim sportovima (pojedinačnim) i sportaša nacionalne razine koji se pripremaju za europska i svjetska natjecanja sukladno popisu koji, na prijedlog Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, odobri Ministarstvo turizma i sporta;
  • Obustava rada radionica, uključivši dječje i plesne radionice te plesne škole i igraonica;
  • Škole stranih jezika, Pučka otvorena učilišta i autoškole predavanja mogu održavati isključivo na daljinu, on line;
  • Obustavlja se praksa srednjoškolaca i studenata u predškolskim i školskim, i ustanovama zdravstvene i socijalne skrbi.

 

Odluka se donosi na razdoblje do 12. travnja 2021. godine.