07.04.2021

Završen je 3. CSC CUP Mem. Antolic Cesic – Prvenstvo Hrvatske 2021 za klasu Optimist

Završen je jučer 3. CSC CUP Mem. Antolic Cesic – Prvenstvo Hrvatske 2021 za klasu Optimist koji se od četvrtka prvog travnja održavao u Medulinskom akvatoriju. Manifestacija u organizaciji dvaju kluba: medulinskog Clivo Sailing Cluba i pulskog Jedriličarskog kluba Uljanik okupila je 211 jedriličara iz cijele Europe. Ponajviše ih je bilo iz cijele Hrvatske, njoh 137, koji su se prvih četiri dana borili za titulu Prvaka Hrvatske u 2021. godini.
 
Kako u flotnom tako i u ekipnom dijelu prvenstva dominirali su hrvatski jedriličari. Vjetar je išao na ruku organizatorima, naročito prva dva dana kada je bilo čak proljetno vrijeme, dok su se zadnja dva dana veseilili nešto veći i teži jedriličari.
 
Pobjednik 3. CSC CUP Mem. Antolic Cesic – Prvenstvo Hrvatske 2021 za klasu Optimist je splićanin Josip Tafra iz JK Labud, drugi je bio puljanin Tristak Tol iz JK Vege, a treći ukraine Sviatoslav Madonich. Prvo dvoje su ujedno i zlati i srebrni na Prvenstvu Hrvatske, dok je bronzu uzeo Roko Cepic Zokic iz JK Labud.
 
Najbolja u konkurenciji djevojčica i time Prvakinja Hrvatske postala je puležanka Ema Grabar iz JK Uljanik. Njezina klupska kolegica bila je druga u konkurenciji djevojčica do 12 godina.
 
Jučer se jedrilo cijeli dan Ekipno prvenstvo Hrvatske, gdje se klubovi natječu 4 protiv 4. Najbolji nakon susreta svih ekipa bili su Ukrainci, dok su jedriličari iz JK Uljanika nadmašili u polufinalu  ekipu Splita sa 2:1, te u finalu također splićane iz JK Labuda 2:0 i time postali ponovni prvaci Hrvatske u ekipnom jedrenju za 2021. godinu. Za JK Uljanik jedrili su: Jakov Močinić, Edi Jurman, Ema Grabar, Marko Puljiz i Matteo Matković.
 
Bronza sa ekipnog također je ostala u Puli u JK VEGA: Tristal Tol, Vito Fili, Karla Blasković, Ivano Roviš, Lucia Belušić.
 
Zahvaljujemo našim partnerima, jer bez njih ne bi mogli odraditi ovakav event: Arena Hospitaliy Group i Autocamp Medulin, Općina Medulin, TZ Općine Medulin, Sportska Zajednica Općine Medulin, Marina Buža, Marina Medulin i Cadenela.
 
REZULTATI 3. CSC CUP Mem. Antolic Cesic:
 1. Ukupno: Josip Tafra, JK Labud JAJE
 2. Ukupno: Tristal Tol JK Vega
 3. Ukupno: Sviatoslav Madonich, UKR
 1. Djevojcica: Ema Grabar JKU JAJE
 2. Djevojvcica: Svenja Muller SUI
 3. Djevojcica: Beata Dokoupiliva CZE
 1. Decko U12: Toma Smircic JK Split
 2. Decko U12: Eivinn Lofterod SUI
 3. Decko U12: Zoran Jakic JK Split
 1. Djevojcica U12: Olga Lubianska UKR
 2. Djevojcica U12: Una Krivic JKU
 3. Djevojcica U12: Alina Durrer SUI

Najmladji takmicar:

CRO LENI SEJFO BEGIC JK Maestral

Najmladja takmicarka: 

UKR AGNIESHKA MADONICH

Rezultati Prvenstvo Hrvatske 2021 za klasu Optimist

 1. Ukupno: Josip Tafra JK Labud
 2. Ukupno: Tristal Tol JK Vega
 3. Ukupno: Roko Cepic Zokic JK Labud
 1. Djecaci:  Josip Tafra JK Labud
 2. Djecaci:  Tristal Tol JK Vega
 3. Djecaci: Roko Cepic Zokic JK Labud
 1. Djevojcice: Ema Grabar JKU
 2. Djevojcice: Mara Samarđija JK Sv Nikola
 3. Djevojcice: Nina Marusic JK Zvir
Rezultati Prvenstvo Hrvatske 2021 ekipno:
1. JK Uljanik, Pula
2. JK Labud, Split
3. JK Vega, Split