16.04.2021

Obilježen 15.travnja, Dan Općine Ližnjan

Dana 15. travnja 2021., obilježava se Dan Općine Ližnjan-Lisignano – i to 28. godina od osnutka. Svim mještankama i mještanima naše lipe općine od srca čestitam današnji dan.

Svake godine, na svečanosti obilježavanja dana Općine Ližnjan-Lisignano, tradicionalno se dodjeljuju plakete, priznanja i zahvalnice laureatima.  Općina Ližnjan-Lisignano dodjeljuje javna priznanja fizičkim i pravnim osobama radi odavanja priznanja za iznimna dostignuća i doprinos u javnom djelovanju od osobitog značaja za razvitak i ugled Općine Ližnjan-Lisignano, a osobito iz područja gospodarstva, znanosti, kulture i umjetnosti, zdravstva i socijalne skrbi, odgoja i obrazovanja , sporta i tehničke kulture, zaštite okoliša te drugih javnih djelatnosti. Priznanja se dodjeljuju temeljem Odluke o javnim priznanjima Općine Ližnjan-Lisignano (SN Općine Ližnjan-Lisignano 5/19).

Nažalost, u travnju 2020. godine bile su na snazi stroge epidemiološke mjere vezane za epidemiju COVID-19 te svečanost zato nije održana. Danas su laureati napokon primili zaslužena priznanja, ali ipak u nešto skromnijem izdanju budući da su, nakon godinu dana od planirane svečanosti, i dalje na snazi oštre epidemiološke mjere. Laureati za 2020. godinu su:

Zlatni grb Općine Ližnjan-Lisignano:

  • Vlč. Atilije Krajcar – za izuzetne zasluge i doprinos razvoju i promicanju ugleda Općine Ližnjan-Lisignano

Godišnja nagrada Općine Ližnjan-Lisignano:

  • Svemir Radmilo – za izuzetan doprinos u gospodarstvu
  • Josip Pip Škifić – za doprinos u kulturi
  • Antonela Škuflić Savić – za osobite uspjehe i postignuća u glazbenoj umjetnosti
  • Marilena Dužman – za osobite uspjehe i postignuća u književnoj umjetnosti te promociji Ližnjana i ližnjanskog govora u svojim književnim djelima
  • Zdenko Glavaš – za doprinos u očuvanju i valorizaciji tradicijskog istarskog glazbenog naslijeđa u Općini Ližnjan-Lisignano
  • Marko Bolković – za osobite uspjehe i postignuća u audiovizualnoj umjetnosti

Pohvalnica Općine Ližnjan-Lisignano:

  • Aileen Dorić – za sportski uspjeh

Čestitke svim laureatima u nadi da ćemo sljedeće godine Dan Općine moći proslaviti svečanošću kakva i priliči tom danu.