11.05.2021

68. Pula: Nova koncepcija programa Filmovi u nastanku – otvorene prijave

Poštovani,

pozivaju se predstavnici filmske industrije da projekte u fazi postprodukcije prijave u industrijski program 68. Pulskog filmskog festivala – „Filmovi u nastanku”. Prijave su otvorene za sve projekte unutar kategorije Hrvatskog filma i Manjinske hrvatske koprodukcije Međunarodnog programa.

Program je, naspram prethodnih godina, izmijenjen i dopunjen na način da projekt predstavlja redatelj, producent ili koproducent filma na engleskom jeziku, i to u prvom redu delegatima međunarodnih filmskih festivala, prodajnim agentima i distributerima. Za predstavljanje projekta, predstavnici imaju na raspolaganju 12 minuta tijekom kojih je poželjno, ali neobavezno, prikazati jedan ili više kratkih isječaka iz filma (ukupno trajanje do 5 minuta).

Program je natjecateljskog karaktera a o najboljem projektu odlučit će međunarodni ocjenjivački sud, sastavljen od stručnjaka iz područja filmske produkcije i plasmana, koji će dodijeliti vrijedne nagrade. Program će se održati 21. srpnja u Kinu Valli, zatvoren je za publiku i mogu mu prisustvovati samo akreditirani gosti festivala.

 

Prijavnicu možete pronaći OVDJE