27.05.2021

Cvek: Molim sve sudionike ove izborne utakmice da vrate kampanju u okvire konstruktivne rasprave i da prestanu sa svim oblicima nasilja

Iza nas su godine kampanja, ali nikad, nikad nije bilo fizičkog nasilja prema našim volonterima ili bilo kome drugom. TO NIJE PULA! Pula ne pamti takvu agresivnu, huškačku atmosferu nasilja uoči izbora, poručio je predsjednik pulskog IDS-a Robert Cvek danas na izvanrednoj konferenciji za medije na Forumu u Puli.

Naime, kako je naveo Cvek, jutros su na području Velog vrha u Puli osobe s nezavisne liste Filipa Zoričića neovlašteno postavljale transparente na javnoj površini. S obzirom da to nije dopušteno, djelatnici gradskog poduzeća Herculanea uklonili su transparente, a volonteri IDS-a koji su se tamo našli bili su fizički napadnuti i upućene su im prijetnje. Slučaj je prijavljen policiji, koja utvrđuje sve okolnosti događaja.

– Pula je miran i siguran grad. Molim sve sudionike ove izborne utakmice da vrate kampanju u okvire konstruktivne rasprave i da prestanu sa svim oblicima nasilja. Pula je grad koji je široko poznat po toleranciju, mirnom suživotu i građanskim vrijednostima. Ponovit ću – ovo nije Pula! Znam da kampanja dugo traje i da koncetracija popušta, ali idemo voditi računa o fer playu i odigrati ovo do kraja kako treba, naglasio je Cvek.

– Želim iskoristiti ovu priliku da apeliram na sve ljude, volontere, simpatizere da budemo dostojanstveni u ovoj političkoj utakmici. Apeliram na sve da Pula ostane ono po čemu je poznata, grad suživota, tolerancije, grad u kojem je apsolutno prihvaćeno svačije mišljenje, pa i ono s kojim se ne slažemo!, zaključio je predsjednik IDS-a Pule Robert Cvek.