31.05.2021

IVAN KIRAC NOVI NAČELNIK MEDULINA, FILIP ZORIČIĆ GRADONAČELNIK PULE

Najneizvjesniji izbori do sada!

Novi istarski župan je Boris Miletić.  Birači Istarske županije, njih 26 305 izabrali su da će iduće četiri godine Županiju voditi predsjednik IDS-a Boris Miletić koji je osvojio tek 54 glasa više od SDP-ovog Danijela Ferića.

Nakon što je prebrojano 100 posto glasova u Puli, najvećem istarskom gradu, Filip Zoričić  ima 10.666, a Elena Puh Belci 8.225. Zoričič je novi gradonačelnik Pule.

Do smjene vlasti došlo je i u Medulinu. Naime, u drugom krugu izbora pobjedu je odnio nezavisni Ivan Kirac koji je, zahvaljujući podršci oporbenih kandidata, uspio nadoknadit minus iz prvog kruga i pobijedit Buić sa čak 513 glasa prednosti.

Dalibor Paus osvojio je novi mandat na čelu općine Barban. U drugom krugu izbora, IDS-ovom kandidatu podršku je dalo 676 građana Barbanštine dok je SDP-ovom Ninu Rojniću pordšku dalo 477 mještana.

Dosadašnji zamjenik načelnika Brtonigle, Neš Sinožić novi je načelnik općine. S 484 glasa podrške slavio je nad IDS-ovim protukandidatom Eziom Barnabom kojeg je podržalo 280 mještana.

U Oprtlju je slavio nezavisni kandidat Leo Bazjak koji je pobjedio IDS-ovog protukandidata Sebastijana Bančić, dok je u Karojbi slavio HDZ-ov Marko Lakošeljac. U Kršanu je uvjerljivu pobjedu odnio nezavisni Roman Carić.

Nezavisni kandidat Ivan Jeromela odnio je pobjedu u drugom krugu izbora za načelnika Gračišća.

Jeromela je uvjerljivo slavio nad protukandidatom, aktualnim načelnikom Gračišća, Ivanom Mijandrušićem koji nakon više od 20 godina odlazi s te funkcije.