27.07.2021

Posljednji pozdrav Damiru Demarinu

Poštovani,

povodom iznenadne i prerane smrti Damira Demarina, u medulinskom multimedijalnom centru (3mc-u), na placi u Medulinu, Centar 58, otvorena je Knjiga žalosti.

Upis u Knjigu žalosti moguć je danas, 27.7.2021. od 15 do 20 sati, a u narednim danima do petka, 30. srpnja, od 8 do 20 sati, odnosno u subotu 31. srpnja, od 8 do 12 sati.

Pokop Damira Demarina biti će u Medulinu u krugu obitelji.

IN MEMORIAM DAMIR DEMARIN  1974.-2021.

Damir Demarin prerano nas je napustio 26. srpnja 2021. godine, izgubivši bitku s teškom bolesti, s kojom se ustrajno i uporno borio do kraja.

Rođen je u Puli, 29. kolovoza 1974. godine, kao drugi sin Alda i Eme Demarin. U Medulinu je odrastao, završio Osnovnu školu dr. Mate Demarina, nastavivši srednjoškolsko, potom i sveučilišno obrazovanje u Puli, gdje je 2000. godine diplomirao na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“.

Odmah nakon završetka studija zapošljava se u Arena Hospitality Grupi, te ulazi u političku arenu kao općinski vijećnik u mandatu 2005. – 2009. godine, a od 2009. do početka lipnja ove godine, obnaša dužnost zamjenika općinskog načelnika Općine Medulin. 

U puna tri mandata vodio je općinsku upravu: od društvenih djelatnosti, protupožarne i civilne zaštite, upravljanja pomorskim dobrom i imovinom Općine Medulin, do rada i suradnje s mjesnim odborima. Među poslovima koje je svakodnevno, s iznimnom odgovornošću i žarom obavljao bili su oni operativni i manje vidljivi, no ne manje značajni, bez kojih uprava ne bi mogla funkcionirati, jednako kao i donošenje odluka od strateškog značaja, kojima je kao najbliži suradnik općinskog načelnika Gorana Buića, sudjelovao u kreiranju i implementaciji lokalnih politika, programa, planova i projekata najvećeg značaja za razvoj naselja te porast kvalitete života mještana općine Medulin. 

Osobno je i proaktivno sudjelovao u prostornom planiranju i izradi svih urbanističkih planova, zalagao se za realizaciju projekata izgradnje cestovne infrastrukture, za izgradnju i obnovu dječjih vrtića u svim naseljima općine, za dogradnju osnovne škole i izgradnju sportske dvorane, za obnovu Malina na vitar, uređenje medulinske rive, Arheološkog parka Vižula, a osobito ga je radovalo uređenje sportskog igrališta na Štraminjonima, na kojem je često provodio večeri sa svojom djecom.

Damir je prije svega bio Larin suprug te otac Aurori i Gabrijelu. Zaljubljen u svoju obitelj, upravo je u njima pronašao članove svojega dream teama, a za svoje klince, bio je i ostat će Super-tata.

Obiteljski čovjek, koji je mir i utočište uvijek iznova pronalazio sa svojim najmilijima, prema vani, prema svim suradnicima, zaposlenicima Općine Medulin, poslovnim partnerima ili političkim oponentima, čovjek velikog osmijeha i velikoga, lavljeg srca. Poput Bravehearta, kojega je nerijetko i sam isticao kao svoju osobnu referencu univerzalne vrijednosti čovjeka. Vraćajući se u okvire naše lokalne zajednice, možemo reći da je u svojem vremenu Damir iz loze znamenitih Demarina, bio ponosni Medulinski Sokol dvadeset i prvog stoljeća. 

Bio je član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Općine Medulin i član školskog odbora Osnovne škole „dr. Mate Demarin“ Medulin. Strastven i čvrstih stavova u vezi svih pitanja od značaja za mještane i općinu, njegov je otisak u ovom životnom prostoru i vremenu kojega dijelimo, velik.  

Ostavio je neizbrisiv trag u svom Medulinu, u općinskoj upravi, u cijeloj općini Medulin, a njegov zarazni, glasni smjeh još će dugo odzvanjati hodnicima općinske zgrade. 

Damire, mirno ti plavetnilo u kojega si uronio, pratit ćemo i pamtiti tvoj trag u beskraju.

 

 

 

 

                                                                                                               OPĆINA MEDULIN