12.09.2021

Uspješan sportski vikend: Članovi pulskog AK ‘Spektar’ osvojili SREBRO U SLOVENIJI

U subotu je u Ptuju u Sloveniji održan 53. Memorijal Bojana Hrevatina na kojem je nastupilo oko 100 natjecatelja iz pet država, a Hrvatsku su zastupali članovi pulskog AK “Spektar”, njih sedam, u sastavu Jelena Vuković, Sandro Krupljan, Emilio Zonta, Massimo Iveta, Marin Giljanović, Amar Zec i Alis Mustafić, pod vodstvom Jelene Vuković kao trenerice, te asistentice Katarine Polić, Helene Paris, Alekse Stančić, Ive Ivetta, Vedrana Sunića i mame Zec i Mustafić. 

“Spektar” je postao u Hrvatskoj jedan od najbrojnih klubova za osobe s invaliditeom što se tiče sportaša u invalidskim kolicima, uz profesionalno i stručno vodstvo trenera Ivana Radešića i Katje Luketić, članovi Spektra napreduju sa svojim rezultatima, te su tako i ovaj put pokzali zavidne rezultate.

Natjecanje se održalo u troboju bacačkih disciplina kugla, koplje, disk, troboju vožnji u invalidskim kolicima na 100,400 i 800 metara u sportskim i običnim kolicima, te memorijalna utrka na 100 metara ,bilo je to u jedno i prvenstvo Slovenije.
Članovi Spektra nastupili su u trboju bacanja i na memorijalnoj utrci na 100 m.

 

Sandro Krupljan osvojio je brončanu medalju i apsolutno treće mjesto u troboju, bacivši izvanredan rezultat u bacanju diska 18,72, rezultat koji je bolji od Hrvatskog rekorda.

Amar Zec osvojio je bronačanu medalju i apsolutno treće mjesto u troboju, najboljim osobnim rezultatom u bacanju čunja s rezultatom 16,63.

Marin Giljanović bacio je svoj najbolji osobni rezultat u bacanju kugle s rezultatom 4,36 m.

Jelena Vuković bila je apsolutno prva u troboju bacanja kugle, koplja i diska. Kako je ovo bilo i ekipno natjecanje, AK Spketar je osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju, odmah iza Slovenije koja je bila prva, a treće mjesto osvojila je ekipa Bosne I Hercegovine.

Ekipa AK Spektar u sastavu Massimo Iveta, Emilio Zonta, Sandro Krupljan i Jelena Vuković, zbrojem svojih rezultata donijeli su Spektru srebro.

“Zadnje natjecanje u ovoj sezoni, nakon sto prepreka uz pomoć Centra za inkluziju, koji nam je dao svoj kombi, uspjeli smo otići u Ptuj. Jako sam zadovoljan sa nastupom naših atletičara, pogotovo Krupljana koji je bacio izvrstan rezultat u disku.
Svi su bili super od atletičara do asistenta, dali smo sve od sebe i u Pulu donijeli ekipno srebro.

Kako niti ovaj put ne bi bilo dosadno, meni su pukla kolica prije početka natjecanja, pa je to sve poremetilo neki mir koji smo donijeli na natjecanje, ali eto i to je iza nas, dobri rezulati, odlična sezona, pred nama su novi treninzi i pripreme za iduću godinu. Hvala svima koji su nam pomogli da sve ovo ostvarimo!” – priopćila je Jelena Vuković.